Premier League : Dr. Jekyll and Mr. Hyde

chears

Un mister total felul in care Chelsea se poate schimba subit, transformandu-se dintr-o echipa incantatoare intr-o copie bling bling a unei echipe mici si meschine. Chelsea a oferit cele mai bune 45 de minute ale sezonului 2012-2013, in fata unui Arsenal incapabil sa reactioneze. Mingea a curs sinuos si fara sincope, traseele acesteia ocolind picioarele cu jambiere alb rosii, intre ghetele in stare de gratie ale unui Mata incantator, un Hazard trezit din somnul care il cuprinsese de luni bune, sau un Oscar care lupta din rasputeri impotriva  conditiei fizice care nu il recomanda pentru un campionat contondent precum Premier League. Bineinteles, mingea refuza sa incheie razboiul pe care il poarta impotriva lui Torres, spaniolul parand inca o data din alt film.

Arsenal nu a existat, cu exceptia incercarilor inutile ale lui Walcott, singurul care s-a aratat interesat, in prima repriza, de rezultatul unui meci care la pauza dadea senzatia ca s-ar fi terminat in acelasai fel, indiferent daca Arsenal s-ar fi prezentat sau nu pe Stamford Bridge. Este adevarat ca scorul putea arata altfel daca Giroud ar fi inscris la prima ocazie, venita in debutul meciului. A ratat, Chelsea a inscris la cateva minute, discutabil, dupa ce arbitrul nu a fluierat ceea ce parea a fi fost un fault al lui Ramires la Coquelin, daca nu ma insel. A urmat un nou moment „acoperit de regulament”, la penalty-ul obtinut de acelasi Ramires, cand brazilianul a stiut sa cada la momentul potrivit.

chears2

Ceea ce a urmat dupa pauza tine de problema cea mai mare pe care trbuie sa o rezolve Benitez.  Chelsea s=a prabusit, efectiv, asa cum o face permanent, de vreo cativa ani, Arsenal dominand intr-un mod jignitor pentru detinatoarea meritorie a UCL :mrgreen: . Posibil ca prezenta lui Torres in teren sa fi vaduvit echipa lui Abramovich de linistea adusa de o diferenta de trei, patru goluri, Prestatia lui Ba, din ultimile cateva minute, cand doar prezenta de spirit a lui Vermaelen a impiedicat scorul de 3-1, a demonstrat cam ce ar putea fi Chelsea cu un jucator de 20 goluri/ sezon in primul 11. Asta nu scuza, insa, prestatia jalnica a oamenilor lui Benitez, care demonstreaza clar ca au uitat totalmente lectia defensiva demonstrata de propria lor echipa, cu un an in urma, in Europa. Arsenal nu a luat puncte pentru ca , cu exceptia lui Walcott, nu prea mai are oameni care sa pota castiga singuri un meci.

Fotbal frumos, curat, in conditiile in care vremea a fost imposibila. Avand in vedere repriza exceptionala reusita de Chelsea, cred ca victoria acestora a fost meritata. Nici nu vreau sa ma gandesc, insa, ce s-ar fi ales de victoria albastrilor daca van Persie ar fi avut ceva alb pe tricou, anul asta …

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: