Argo

arg

Candva, prin 1979, intr-o luna de toamna tarzie, cand Romania isi mana catre clase elevii care tocmai prestasera pe ogoarele si in viile patriei, undeva, prin Teheran, o mana de oameni erau haituiti. Evenimentul a intrat in istorie sub numele „Criza Ostaticilor”, fiind considerat un moment de cotitura al relatiilor intre Iran si USA, moment care reverbereaza si in acest moment si o va face, cu siguranta, si de acum inainte. Acel „incident” a fost unul dintre acele momente in care echilibrul unei intregi lumi sta, metaforic vorbind, in varful unui creion, rezolvarea acestora ramanand in umbra, eroii intamplarii avand soarta celor ale caror nume nu apar niciodata scrise pe mausolee. Cu exceptia cazurilor in care intamplarile sunt … declasificate.

„Argo” este un astfel de film. Affleck a facut o treaba buna, chiar daca precedentul „The Town” mi s-a parut mai lucrat din punctul de vedere al actingului.  Filmul sau are sapte nominalizari la Oscar, insa una singura concureaza pentru un premiu principal, si as spune ca si acela fara sanse, avand in vedere ca intra in cursa cu Walz. Desi interpretarea a fost impecabila, „Argo” nu poate trimite un actor pe scena pentru simplul fapt ca nu actorii stralucesc, nu personajele, ci actiunea filmului. Iar marele merit al lui Affleck este ca a reusit sa scoata o doza importanta de tensiune fara a exagera in vreun fel o misiune de rutina a CIA, executata in conditii extrem de delicate. Au fost facute cateva modificari ale povestii, pentru a obtine tensiunea, insa cred ca altfel, filmul ar fi riscat sa plictiseasca.

Nici o scapare in felul in care producatorii au recreat atmosfera vremii, inlcuzand aici vestimantati, aspectul personajelor, interioarele dar si scenele exterioare.

Film bun de tot. Oarecum supraestimat de catre IMDB (8,1).

2 răspunsuri

  1. Asta-i criza aia din timpul lui J. Carter , presedinte ?
    Chiar e asa de bun filmul ? Am vazut un trailer si m-am cam oprit…Mi s-a parut pre linistit si in trailer . Oricum , stiu , e o prostie sa-ti faci o impresie din trailere 🙂

    • habar n-am cine era presedinte, atunci. dar cred ca de asta e vorba, e cea mai cunoscuta. nasol, daca stii de ea, presupun ca sti si cum s-a terminat. asta scade din impactul filmului. insa, e film bun de tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: