Premier League : Old Style

sursa imagine : Who Ate All The Pies (credits AP Photo/Scott Heppell)

Chelsea a jucat prost, dar asta nu mai este o noutate de mult timp. Mai degraba devoratorul de fotbal se mira cand Chelsea joaca bine. Asa cum a fost atunci cand a spulberat Napoli, deschizandu-si drumul catre semifinala in care avea sa plateasca polita Barcelonei pentru vipera numita Øvrebø. Ieri, Chelsea a oferit fotbalul sau anost, cu rare explozii de entuziasm, explozii care au dus la un moment dat scorul in favoarea sa. A lipsit, insa, incrancenarea care caracteriza acelasi fotbal, incrancenarea care i-a dus pana in topul fotbalului european. Unde se aflau, dealtfel, de multi ani, lipsind doar cireasa de pe tort.

Ghinionul lui Chelsea este tocmai paradoxul care a facut ca echipa sa castige UCL in chiar momentul in care vechea garda se afla intr-o procedura de tragere pe linie moarta. Astfel, reculul clasic al echipelor care castiga UCL, recul definit cel mai bine de catre Manchester United si niciodata cunoscut de catre actuala FC „Armstrong” Barcelona, a gasit echipa londoneza intr-un moment in care Ambramovich reincepuse sa pompeze bani in echipa. Implicit intr-un moment in care pretentiile rusului au cunoscut un puseu semnificativ. Astfel, atmosfera la echipa nu este prea buna, in conditiile in care venirea lui Benitez, nu a adus revirimentul asteptat. Spaniolul este de nerecunoscut iar nesiguranta pare a afecta in mod serios lotul si prestatiile din teren ale acestuia …

Chelsea pare a avea, in continuare nevoie de un atacant. Insa deja se ridica intrebarea daca asta este motivul adevarat, pentru ca pana si Ba incepe sa se integreze crizei de idei a londonezilor. Ma intreb daca nu cumva si un Falcao sau Cavani, prime targets a pietei transferurilor, nu vor avea aceeasi soarta. Nici aglomerarea de talente pe metru patrat (Oscar, Hazard, Mata, Moses, Lampard, in ordine aleatorie) nu pare a fi motivul chinului fotbalistic in care agonizeaza Chelsea. Lipsa lui Hazard si Moses nu au dus la descatusarea celorlati. Nu iese in evidenta decat ambitia senzationala a lui Oscar de a isi anula handicapul staturii, brazilianul luptand extraordinar in timpul meciurilor si reusind mai multe recuperari decat insusi Ramires.

Ieri Chelsea a avut cateva minute in care a demolat Newcastle, golul senzational al lui Mata (sper sa nu se blazeze omul asta !!!) dand senzatia ca Chelsea isi poate invinge blestemul care o bantuie in ultimul timp si care face ca norma de doua goluri inscrise sa fie echivalenta DOAR cu puncte peirdute. Newcastel a jucat insa ca pe vremuri si chiar daca se bate la retrogradare a dat meciului un aer de derby autentic. Londonezii nu au reusit sa faca fata presiunii, pe fundalul unei aparari catastrofale, iar Abramovich si-a dat seama ca nu a cumparat intregul „pachet Newcastle”, atunci cand a dat banii pe Ba. Probabil ar fi trebuit sa il cumpere si pe Cisse. Omul care a dislocat apararea londoneza cu o preluare magica (si fara steroizi) la faza in care a trimis mingea pe un contraatac care avea sa duca la golul de 2-2. Moment decisiv pentru ca , la Chelsea, golul prin care ii egalezi la doi are efectul unei curara, echipa paralizand, pur si simplu.

Candva, la Newcastle stralucea un fotbalist senzational. Numele sau era Asprillia si era columbian. Probabil, a fost mai bun decat Falcao. Probabil … Trebuie pastrate proportiile, pentru ca Asprillia era un atacant pur sange pe cand Sissoko este mijlocas. Francezul a fost ieri, insa, propiectia in teren a aminterii unui om care facea spectacol cu multi ani in urma. Inclusiv in Champions League, inclusiv impotriva Barcelonei, care pe atunci nu benbeficia de beneficiile messsianice ale medicinei moderne. Muahaha …

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: