Bangaram Atoll

Bangaram este un atol care face parte din arhipelagul indian Lakshadweep, in Oceanul Indian, la nord de Maldive. Se afla in vestul grupului de insule, la 400 km in larg de orasul Kochi si la 7 km nord est de insula Agatti  de care este unita printr-o formatiune geologica submarina.

1sursa Wikipedia (author : Lenish Namath)

2sursa Wikipedia

Atolul are o forma aproximativ rectangulara, avand 8,1 km lungime si 4.2 km latime maxima. Cea mai mare insula  se numeste Bangaram, aceasta avand o suprafata de 2.3 km². Zona centrala este ocupata de un lac mlastinos inconjurat de pandanus si cocotieri. O alta insula este Tinnakara, aproape la fel de intinsa precum Bangaram si situata la 2,4 km departare de aceasta. In zona estica a recifului se mai gasesc trei insulite, denumite Parli (1,2 si 3).

4sursa Wikipedia (author : NASA)

HARTA LAKSHADWEEP

Atolul nu are o populatie permanenta insa pe insula Bangaram se gaseste un resort deservit de un staff de aproximativ 61 de persoane (estimare 1991), inregistrate ca rezidenti. Resortul a fost inaugurat in 1974 insa au fost probleme din cauza dificultatii de a ajunge aici, in lipsa unui aeroport in zona. Dupa construirea unui aerodrom pe atolul Agatti, turismul a luat avand, alimentat de zboruri regulate dinspre si catre Kochi. O alta problema care afecta turismul, interzicerea bauturilor alcoolice, a fost eliminata prin permisiunea de a fi consumate pe insula Bangaram. In prezent, aceasta interdictie afecteaza multe dintre insulele arhipelagului Lakshadweep.

5sursa Wikipedia

Bangaram este cunoscut pentru peisajul tropical clasic. Pasari tropicale, recif abundand de specii marine, plaje cu nisip alb, laguna calma si ape limpezi, perfecte pentru sporturile nautice.

sursa info : Wikipedia

2 răspunsuri

 1. Stefan v s Dwayne

  :))))

  ”’

  • :mrgreen: 😆
   da, da, da ….
   adevarul este, insa, ca berea a devenit bautura preferata doar in ultimii 10 ani. a luat locul detinut de … Fanta 😳

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: