Hayman Island

Hayman Island este cea mai nordica dintre insulele grupului Whitsundays, un arhipelag situate in largul coastelor statului Australian Queensland. Este o insula private deschisa publicului, cunoscuta pantru resort-ul construit in anii ’50 de catre milionarul Reginald Ansett. Insula, ca de altfel intregul grup Whitsundays, este una dintre destinatiile turistice de top ale Australiei. Hayman are o suprafata de 400 hectare.

1sursa Wikipedia (author : Ed Yourdon)

Primul European care a cartografiat zona a fost James Cook, in 1770. Hayman poarta, insa, numele navigatorului Thomas Hayman, un exploratory care, alaturi George Nares, si-a legat numele de cateva expeditii cunoscute, printre care o calatorie in jurul Antarcticii.

2sursa Wikipedia (author : NASA)

In 1933 Edwin Embury, un cercetator amator, a infiintat aici un laborator de cercetari biologice, fauna abundenta si apropierea Marii Bariere de Corali fiind doua caracteristici irezistibile pentru dependentii de biologie. Anul 1935 aduce pe insula un club pentru pasionatii de pescuit. Unul dintre acestia, scriitorul si cineastul Zane Grey, a plantat primul cocotier pe Hayman, insula devenind scena unuia dintre filmele acestuia,“White Death”.

3

Reginald Ansett, unul dintre intemeietorii aviatiei australiene, a cumparat insula in 1947, iar in 1950 a inceput constructia hotelului de lux “Royal Hayman Hotel”, hotel care avea sa isi castige in scurt timp reputatia celei mai bune destinatii australiene pentru petrecerea lunii de miere, devenind cunoscut in intreaga lume. Dealtfel, din 1987, Hayman este inclus in grupul “The Leading Hotels of the World”. In 2011 hotelul a fost inchis pentru cateva luni, perioada necesara reparatiilor aduse dupa stricaciunile provocate de furtunile tropicale “Anthony” si “Yasi”. Hotelul beneficiaza de gradini care acopera 16 hectare.

4sursa Wikipedia (author : Sarah Ackerman)

In prezent, hotelul este accesibil cu ajutorul propriei flote de yacht-uri dar si cu ajutorul elicopterelor sau al hidroavioanelor companiei Air Whitsunday.

4sursa Wikipedia (author : DennisM)

sursa info Wikipedia

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: