Low Isles

Low Isles este denumirea unui grup de doua insule situate in Trinity Bay, la 25 Km NE de Port Douglas, in largul coastei nordice a statului australian Queensland (la nord de Cairns). Suprafata totala a celor doua mici insule nu depaseste doua hectare. 

1sutsa Wikipedia (author : Peter Campbell) – click to enlarge

HARTA

3sursa imagine : Port Douglas Cruises

Una dintre insule, Woody Island, este de origine coraligena si este acoperita de mangrove, fiind nelocuita. Cealalta, Low Isle, este un cay de corali acoperit cu vegetatie tropicala si inconjurat de un recif cu suprafata de aproximativ 55 acri. Imaginea insulei este similara cliseului paradisului tropical : plaje cu nisip alb, vegetatie luxurianta, cocotieri, laguna si recifi de corali.

2sursa : lighthouse.net.au (photo credits : Winsome Bonham)

 

Intreaga zona este considerata Parc National. Vizitele au loc dupa un program zilnic, prin intermeniul unui numar de operatori turistici. Unele dintre vase pot ancora si petrece noaptea la fata locului, insa pe insula nu exista posibilitati de cazare, pe timpul noptii. Pe Low Isle se gaseste un far operational, o statie meteorologica si o statie de cercetare a University of Queensland. Pescuitul nu este permis in laguna sau in apele din jurul insulelor, singurele sporturi permise fiind snorkelling-ul si diving-ul.

 

sursa info : Wikipedia

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: