Vikings

vk

Cu singuranta „Vikings” este una dintre cele mai placute surprize ale primei jumatati a anului 2013. Venit fara a avea parte de cine stie ce zarva, productia celor de la „History” incanta. Filmul preia cativa dintre eroii legendari ai istoriei vikinge (personajele principale Ragnar si Lagertha Lodbrok) si brodeaza intr-o maniera extrem de atragatoare povestea declansarii urgiei nordice ce s-a materializat prin invazia insulei britanice si nu numai.

Unul dintre filmele care mie mi-au placut extrem de mult, in ciuda faptului ca au fost catalogate ca fiind catastrofe pur sange, a fost „The 13th Warrior”, un film care atingea universul viking si lumea intunecata a „oamenilor din Nord”. „Vikings” mi-a oferit sansa de a retrai senzatia de imersie intr-o lume straina, animata de o societate bazata pe standarde total diferite de cele ale societatii crestine.

Serialul reuseste un lucru destul de curios, anume acela de a te obliga sa empatizezi cu niste personaje care, in fond, nu erau nimic altceva decat niste jefuitori. Lumea vikinga si credintele acesteia, valorile nordicilor, felul lor de a fi subjuga total, insa, privitorul sfarsind a se intreba cum a putut Europa crestina sa „inghita” o societate in care moartea eroica era telul suprem, o lume dominata de zei care nu refuzau sacrificiile umane la aproape un mileniu dupa Isus, o lume barbara, aparent, dar mult mai logica si mai libera, in profunzimea sa.

In ciuda unor elemente mai „moderne” decat m-as fi asteptat, vezi imaginea destul de hollywwod-iana a lui Floki,  serialul are parte de personaje credibile. Inevitabil iese in evidenta personajul central, Ragnar Lothbrok, interpretat magistral de catre australianul Travis Fimmel.

vk2

„Ragnar” este, cred, cel mai carismatic personaj al momentului, zambetul superior al acestuia, manifestat aproape permanent, surprinzand intr-un mod impecabil aroganta legitima a unui popor liber venit ca un trasnet asupra unei Europe afundate intr-un ev intunecat, infestat de ierarhii sociale absurde.

„Vikings” are o cotatie foarte buna pe IMDB, 8,7. Mi se pare corect. Un serial excelent, merita o sansa. Nu te codi !!!  S-ar putea transforma intr-un real deliciu … cinefil.

Anunțuri

7 răspunsuri

  1. Ce pot să spun? Tipul nu prea seamănă cu mine. :mrgreen: Dar promite mult.

  2. asteptat si urmarit fiecare episod, urmeaza sa incropesc si eu o mica recenzie 😀 …ai scos in evidenta multe detalii importante care-l fac asa de bun…enervat totusi ca nu gasesc un poster ca lumea

    • au sa vina si posterele, odata cu popularitatea. serial bun de tot si cu potential, pentru multe sezoane. mi-ar fi placut sa surprinda si descoperirea Vinland-ului …

  3. […] Alte pareri: Stefan […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: