Mama

mm

Din punctul meu de vedere „Mama” a fost unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, iar asteptarile izvorau puhoi din asocierea peliculei cu imaginea unui maestru al cinematografiei tenebroase, Guillermo del Toro. Motivele pentru care il consider un maestru sunt multe insa am sa numesc unul singur : „Pan’s Labyrinth”. Din pacate nu am avut senzatia ca „Mama” este un film care sa poarte amprenta lui del Toro, asa cum a fost cazul cu „Don’t Be Afraid of the Dark”, de exemplu. A lipsit ceva si cred ca este vorba de acea obsesie pentru detalii care incarca horror-ul hispanic/latino american pana la punctul in care atmosfera devine sufocanta.

„Mama” mi s-a parut mai degraba un film care poate fi asemanat cu exceptionalul duo „Insidious”/”Sinister”. Mult mai putin sinistru, din pacate. Nu avem de-a face, insa, cu un film slab, sau cel putin asta este senzatia data de primele 80 de minute ale filmului care ofera o experienta autentica. Efectele audio sunt grotesti iar jocul umbrelor continua sa trezeasca teama. Sangele lipseste cu desavarsire, ceea ce confera o urma de noblete unui film care propune o intalnire placuta cu unul dintre actorii icon al hit-ului „Game of Thrones”(Nikolaj Coster-Waldau). Jessica Chastain face un rol cam ca in „Zero Dark Thirty”. Adica reuseste sa dea senzatia de rol mare fara a face mare lucru.

Finalul extrem de slab ( horror lacrimogen, wtf ?!?!?!) atarna greu de picioarele productiei, care reuseste sa ramana deasupra apei datorita povestii interesante. Del Toro a avut materie prima de calitate, short-ul argentinianului Muschietti propunand un scenariu bine legat. Cred ca un final mai putin ancorat in clisee ar fi transformat cotatia actuala a IMDB intr-un vis urat.

Asa … „Mama” ramane un horror bun care si-a ratat sansa de a deveni un produs autentic „Guillermo del Toro”. Pen’ca nu prea este. Cel putin, asa mi s-a parut …

Reclame

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: