Fin

fn

„Fin” este un film spaniol care abordeaza intr-o maniera destul de atipica subiectul preferat al cinemaului ultimilor ani. Apocalipsa. Nu imi dau seama daca am inteles corect, pentru ca scenariul este destul de ambiguu si nu am avut de-a face cu romanul care a stat la baza acestuia, insa cred ca este vorba despre inversarea mitului lui Adam si Eva. O vacanta in munti este data peste cap de un eveniment extrem de vag descris dar care pare a avea un efect catastrofal asupra lumii pe care o stim … De aici, o poveste anosta care, cu toate ca este catalogata drept „thriller”, este extrem de zgarcita oferta in adrenalina.

Un lucru enervant este acela ca animozitatea dintre personaje izbucneste brusc, fortat, neputand fi justificata de cateva aluzii tintind un trecut relational incordat. Cu alte cuvinte, te intrebi la ce cacat s-au mai intalnit daca personajele abia se puteau inghiti. Odata ce ai plecat la drum cu handicapul de a pune astfel problema, filmul iti ofera putine sanse de a recupera si a scapa de senzatia ca pierzi timpul. Mai ales ca actingul este decant dar deloc senzational, cu toate ca distributia include un nume mare al cinematografiei spaniole, Maribel Verdu.

Un film care isi reteaza menirea. Nu este indeajuns de dramatic pentru a putea da impresia ca participi la un potential sfarsit al civilizatiei iar din punct de vedere al adrenalinei, cred ca se afla undeva intre „Tom si Jerry” si „Dexter’s Laboratory”.  IMDB ii da un 4,8 extrem de „onorant”. Noroc ca nu este inlcus in categoria „horror” pentru ca ar fi fost un rateu al macabrului lusitan. Asa, ramane un mic eseu destinat estetilor cinefili.  Nu prea reusit, daca imi este permisa o opinie …

Reclame

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: