Ailinginae Atoll

Ailinginae este un atol situat in extremitatea nordica a lantului Ralik, o subdiviziune a Insulelor Marshall, un stat insular din Pacific. Atolul include 25 de mici insulite situate pe un recif care inconjoara o laguna cu suprafata de aproximativ 106 kmp. In schimb, suprafata totala a celor 25 de insulite nu depaseste 2,8 kmp. Lungimea atolului atinge 27 km, in timp ce latimea maxima atinge 9 km. Ailinginae se afla la 13 km vest de atolul Rongelap.

1sursa NASA

Elevatia maxima a atolului nu depaseste cativa metri (3) deasupra nivelului marii. Exista doua intrari in laguna, Pasajul Mogiri, larg de 1,4 km, si Eniibukku, cu deschiderea de aproximativ 500 de metri. Temperatura medie anuala este de 27 °C iar cele mai ploioase luni ale anului sunt Septembrie si Noiembrie. Vegetatia insulelor consista in tufisuri, diferite specii  ierboase si palcuri de arbori Casuarina.

2sursa Wikipedia (author : Hobe / Holger Behr)

Atolul a fost revendicat in 1884 de catre Germania, alaturi de intregul arhipelag Marshall. Dupa WWI, Insulele Marshall au intrat sub administrarea Japoniei, pana la sfarsitl WWII cand controlul a revenit Statelor Unite. Marshall Islands a devenit un stat independent in 1986. Ailinginae este nelocuit din  1954 cand a fost depopulat cu ocazia testelor nucleare efectuate de americani sub numele de cod “Castle Bravo” pe atolul Bikini. 

CATEVA IMAGINI3sursa

sursa info : Wikipedia

Marshall Islands

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: