Orphan Black

orb

Al doilea serial al anului care are ceva de spus, in opinia mea. Dupa „Bates Motels’ si in afara „greilor” care tind spre cotatiile de 9 ale IMDB. Purtand amprenta BBC, serialul este produs de catre subsidiara nord americana a concernului, producand oarece confuzie la inceput, datorita tendintei de a asocia scenariile scifi in primul rand cu cinematografia americana. Accentul pur britanic al primelor personaje nu ajuta deloc insa, odata trecut socul cultural, iti dai seama ca ai in fata un produs in mare parte non american care merita toata atentia.

Un scenariu nu foarte complex si deloc inovator, care evolueaza, insa, pe doua planuri, reusind, astfel, sa elimime monotonia. O prestatie exceptionala a Tatianey Maslany, o actrita canadiana care reuseste printr-un rol multiplu sa dea viata unor personaje cu lipici (Allison Hendrix mi se pare cel mai reusit, desi Cosima Niehaus are cele mai mari sanse de a atinge statuul de personaj cult). Mister in doze rezonabile, violenta trecuta in plan secund, o poveste plauzibila si mari sperante pentru un sezon la fel de bun (confirmata, deja, continuarea).

IMDB coteaza serialul la 8.1. Eu as spune doar ca este bun de tot. Merita incercat.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Pe langa Bates (la r e c e n t e) il mentionez si pe Vikings

    Ar putea fi si ceva ”Hannibal’ dar cand exista Dexter ……

    • Bates motel – senzational, Vikings tare de tot si as adauga „The Killing” de la amc, care rupe „The Following”. bestial !
      ii fac o recenzie cat de curand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: