The Killing

wklr

Camuflat intre rubinele coroanei „amc”, ultra premiatul „Mad Men”, „The Walking Dead” (my precioussssss !!!) si mai mult ca perfectul „Breaking Bad”, „The Killing” poate fi usor trecut cu vederea, unul dintre motive fiind si hoarda de seriale procedurale care pun umarul la cizelarea viitoarelor generatii de serial killers (umor al dracului de negru, insa nu am putut a ma abtine). Un alt motiv ar fi si cotatia IMDB care, in treacat fie spus, este o gluma. Chinezeasca.

„The Killing” este o mica bijuterie. Un caz, doar unul, urmarit pas cu pas de-a lungul a doua sezoane, fiecare episod acoperind 24 ore. Un scenariu fluent dar extrem de intortocheat (un traseu in „serpentine”), populat cu personaje principale impecabil dezvoltate, desprinse dintr-o atmosfera diluviana si incredibil de depresiva. Dincolo de faptul ca „The Killing” isi plaseaza actiunea in Seattle (coincidenta au ba), serialul nu inceteaza nici un moment a aduce aminte de productia cult lynchiana „Twin Peaks”. Dealtfel, inclin sa o consider o versiune urbana si adusa la zi, lipsita de elementele supranaturale ale povestii primului supercop al Romaniei post comuniste, agent Dale Cooper.

Cu toate ca serialul este pur politist, producatorii au pus un accent deosebit pe latura umana a povestii, elementele tehnioce trecand in decor pana la a lipsi cu desavarsire, ceea ce redimensioneaza drama, „The Killing” devenind in multe momente adevarata mostra de cinema de autor. Aport extrem de solid al distributiei, Brent Sexton facand un rol de exceptie. In acelasi timp, cei doi protagonisti, Mireille Enos si Joel Kinnaman, sunt absolut senzationali, personajele lor fiind pur si simplu „addictive” . Enos, cel putin,  este actrita mare, mare, mare de tot.

Serial exceptional. Primele doua sezoane, care abordeaza cazul Rosie Larsen. Habar n-am ce se intampla in sezonul trei .

Anunțuri

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: