Mud

md

Nu am putut a imi scoate din minte ideea ca asist la o versiune moderna, white thrash, a celei mai bune povesti americane a tuturor timpurilor. Doi adolescenti aflati in cautarea aventurii care ajuta un proscris in peisajul mlastinos al sudului dominat de maiestuosul Mississippi. Arhetipul copilariei americane transformat in punct de referinta al literaturii americane de catre fabulosul Twain si nemuritoarele sale „Aventuri” ale lui Huck Finn. DIn punctul meu de vedere una dintre cele mai bune cinci carti pe care le-am citit vreodata.

Daca Matthew McConaughey se simte excelent in ambientul sudist, limbajul vernacular al zonei potrivindu-i-se de minune (dealtfel omul este un texan veritabil), si din punctul acesta de vedere prestatia-i fiind conform asteptarilor, trebuie mentionat rolurile fantastice facute de catre cei doi debutanti, Tye Sheridan si Jacob Lofland. Exceleaza Tye Sheridan, al carui personaj il avantajeaza. Tanarul este fabulos si cred ca are un viitor mare de tot in fata, mai ales ca a avut deja privilegiul de a debuta sub bagheta unuia dintre geniile greu de inteles ale cinematografiei actuale, T. Malick. Presupun ca interactiunea cu omul ala te modeleaza intr-un anumit fel, iar Sheridan a trait experienta asta.

Filmul in sine are parte de o poveste oarecum anosta, insa este ceva in spatele fiecarei povesti desprinse din universul white trash, care atrage. Presupun ca este vorba de contrastul cu stralucirea pe care filmul american o acorda, cliseic, vietii din State. FIlmul white trash oifera o alta perspectiva air asta intriga si starneste curiozitatea. Intr-un fel, umanizeaza America. Dealtfel, simbolul acestei antiteze este chiar rolul interpretat de Reese. Abisala dinstanta dintre „Blonda de la Drept” si deprimanta Juniper !!! … „Mud” subjuga intr-un fel straniu. Este un film bun de tot, chiar daca am senzatia ca IMDB il suprapreciaza intr-o oarecare masura. Parca nu este atat de bun precum „Winter’s Bone”, insa este pe undeva, pe acolo …

Cinefilia : Marian, Filme-Carti, Angela, Piratul Cinefil, Julia, Ioana

 

6 răspunsuri

 1. Deci sa-l vizionam sau nu?

  • eu zic „da”.

 2. abia astept sa il vad si eu

  • film bun, mai ales daca iti place stilul lui M.McC. iar pustiul ala este fantastic !

   • l-am trecut pe lista in agenda 🙂

   • enjoy ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: