Byzantium

by

Ma intreb daca este posibil a iti plagia propria creatie … Neil Jordan este foarte aproape de a da un raspuns prin acest ciudat „Byzantium”, un film care aminteste coplesitor de o alta imersie a sa in vampirism, calsicul ” Interview with the Vampire”. Multe dintre idei sunt comune insa „Byzantium” mi s-a parut mai sumbru, mai … realist, daca se poate spune asa ceva despre o fantezie in stare bruta. Nu stiu daca Jordan s-a inspirat din capodopera absoluta in materie de vampiri a ultimilor zece ani, insa atmosfera acestui film mi-a lasat senzatia ca este tributara fabulosului „Låt den rätte komma in”. Cel mai bun film cu colti pe care l-am vazut vreodata.

Atat de bun incat trage dupa el orice productie cu o structura cat de cat asemanatoare. Astfel, mi-a placut „Byzantium”. Ma rog, era greu de crezut ca va iesi ceva slab prin lentilele unei camere in spatele careia se afla un cineasta de avnvergura lui Neil Jordan. Care a avut la dispozitie materia prima cunoscuta cinefililor sub numele de cod „Saoirse Ronan”. O actrita exceptionala, predestinata covorului rosu. Impecabila prestatia sa in „Byzantium”, unde a avut concurenta serioasa din partea Gemmei Arterton si a texanului Caleb Jones.

As spune ca filmul este subevaluat de catre votantii IMDB. As spune ca este un film „peste 7”. As spune ca este o mica perla, avand in vedere ravagiile aduse imaginii lui „Nosferatu” de catre alde „Twilight” sau „Daybreakers”. As spune ca merita vazut … As spune … De fapt, chiar merita …

Anunțuri

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: