Pain & Gain

p&g

Nu ma asteptam ca acest film sa fie o capodopera. In acelasi timp, nu credeam ca o sa am ocazia sa vad una dintre cele mai bune demonstratii de umor macabru ale ultimului an cinematografic. Era de asteptat, totusi, avand in vedere ca filmul venea din partea unui tip, Michael Bay, care a stiut intotdeauna sa insereze umorul in filmele sale de actiune. Domeniu cu care este asociat printr-un CV extrem de solid (vezi seria Bad Boys, The Rock sau Armageddon).

„Pain & Gain” este o comedie neagra, spectaculoasa si extrem de colorata, ceea ce a starnit controverse, avand in vedere ca povestea care a stat la baza scenariului este cat se poate de sinsitra si intunecata. Plasat in Miami, de unde explozia de culoare, filmul propune trei antieroi cu o carisma incontestabila (Mark Whalberg, Dwayne Johnson si Anthony Mackie), opusi unui personaj victima lipsit complet de lipici in ceea ce priveste empatia, personaj interpretat excelent de catre Tony Shalhoub.

Dialogurile mi se par a fi punctul forte al acestui film care merita vazut macar pentru ironia la adresa visului american si a mijloacelor prin care unii ( mai putin dotati intelectual) gandesc a il atinge. Ma rog, in conditiile in care apreciezi umorul negru in stil american.

6,6 pe IMDB. As spune ca merita chiar mai mult. Mi-a placut tare mult.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: