Maniac

mnc

Maniac a fost o supriza. Un studiu de estetica a macabrului inteligent schitat, in primul rand prin abordarea din perspectiva first person a subiectului. Nu aduce nimic nou, fiind o reinterpretare reusita a unui film cult al anilor ’80. Dincolo de faptul ca il consider un actor bun pe Wood, iar asta inca de la excelentul „The Faculty”, as spune ca omul reuseste un rol impecabil reusind sa spulbere imaginea cliseu atasata-i de „LOTR”, prin a intruchipa un personaj al dracului de sinistru, in persoana acestui Frank, un restaurator a carui meserie involueaza catre un fetish macabru, demn de Hannibal Lecter.

Regizorul Franck Khalfoun iese in evidenta cu acest film care, in lipsa filiatiei cu cinema-ul american, ar fi putut fi foarte usor asociat curentului „new french extremity” datorita brutalitatii extreme pe care , pe alocuri, o exhiba.

Un film surprinzator, greu de digerat, cu un potential serios de a o lua pe urmele predecesorului sau si a intra in categoria „cult”.  Cotatie IMDB meritata, in opinia mea. Macabrul in care este imbibat ar trebui sa ridice semne de intrebare spectatorilor mai slabi de inger, insa este un film care oripileaza … cu stil. Daca se poate spune asa ceva …

Reclame

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: