Frankenstein’s Army

fa

Dupa seria de filme exploitation a anilor ’70-’80, serie care a interpretat in registru (oarecum) erotic cosmarul experientelor naziste, in ultimul timp aceasta tema incepe sa reapara tot mai des in peisajul genului horror. Uneori cu succes, cum a fost cazul „Død snø”, una dintre cele mai bune comedii zombie ale ultimilor ani. „Frankenstein’s Army” vine din partea unui regizor olandez al carui prim lung metraj s-a pierdut, undeva, pe drumul catre marele ecran. Anularea „Worst Case Scenario”, un film care imbina elemente zombie cu o poveste despre … nazisti, i-a dat ocazia lui Richard Raaphorst sa se dedice proiectului „F’sA” , rezultand unul dintre cele mai stranii filme pe care le-am vazut vreodata.

Olandezul are cateva idei interesante. Filmare stil found footage, realizata in asa fel incat sa de-a credibilitate unui reportaj de razboi filmat in timpul WWII, efecte speciale pretentioase, realizate insa cu mijloace provenind , parca, din anii ’50. Schitele rpivind monstrii savantului german sunt interesante pe hartie (au fost prezentate cu idferite ocazii de catre regizor, inaintea lansarii) insa ceea ce ajunge pe marele ecran nu pare nimic altceva decat o poveste horror din perioada adolescentei cinema-ului.

Unii spun ca filmul are umor, insa nu prea ma sesizat asa ceva. In ceea ce priveste sentimentul de groaza, acesta lipseste cu desavarsire. Filmul este interesant de privint prin prisma imaginatiei considerabile a creatorilor sai, care aduc pe ecran niste mutanti cu pedigree, in ciuda efectelor speciale (posibil voit) puerile. As spune ca tocmai aceasta ingeniozitate, care a adus stranietate filmului, il poate transforma intr-o experienta, pe undeva, memorabila.Cred ca filmul se situeaza undeva in jur de 5, conform standardelor IMDB, cotatie oferita, dealtfel, de site.

Film straniu. Anacronic. Doar pentru fanii genuilui. Sau pentru nostalgicii cinematografiei old fashion …

Reclame

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: