A Single Shot

ssh

Asemanator, din punctul de vedere al atmosferei, cu „Winter’s Bone”, fara a ataca un subiect la fel de sensibil, totusi, „A Single Shot” preia un scenariu banal, abordat de o cohorta de alte filme, si il proiecteaza intr-un ambient white trash, ceea ce ii confera distinctie, in opinia mea, remarcandu-l dintr-o multime de productii similare (politiste, thriller, horror) poleite cu bling bling-ul hollywood-ian clasic. „A Single Shot” invita intr-o America cenusie, ratacita in mediul rural, saraca si luptand cu disperare pentru a supravietui. Este o America reala si, in acelasi timp, atipica, departe de imaginea-i de superputere. Filmele care picteaza aceasta versiune a visului american au un puternic impact iar ” A Single Shot” nu face exceptie, in ciuda faptului ca scenariul este destul de superficial.

Sam Rockwell face un rol bun iar prestatia sa este dublata de prezenta remarcabila a trei nume mari, William H. Macy, Jeffrey Wright  si Melissa Leo.

Un eveniment tragic, o suma de bani, un om cautand disperat un nou inceput si cativa indivizi care ii refuza acest drept. Imaginea unei Americi care striga dupa ajutor. O America imposibil de imaginat, de pe untea unui USS Nimitz. O America palpabila, insa.

Film subevaluat de catre IMDB. Plictisitor, poate, dar asta tine de atmosfera. Mi s-a parut un film bun.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: