Danger Island

Danger island este cea mai vestica si, in acelasi timp, cea mai sudica insula a celui mai mare atol din lume, Great Chagos Bank, situat in Oceanul Indian. Great Chagos Bank face parte din Arhipelagul Chagos, inclus in Teritoriul Britanic din Oceanul Indian, o posesiune britanica cunoscuta pentru baza navala anglo americana din Diego Garcia si pentru controversata stramutare a locuitorilor arhipelagului Chagos in vederea construirii acestei baze militare. Cea mai apropiata insula este Île Vache Marine, din grupul Eagle islands, situata la 16 km NNE.

1sursa Wikipedia (author : NASA)

Insula are un relief plat. Are o lungime de 2 kilometri si o latime maxima de 400 metri. Ete acoperita de cocotieri. Numele provine de la conditiile dificile pentru cei care incearca sa ajunga pe insula, aici neexistand un loc de ancorare.

3sursa imagini : The Sea Monster

LOCALIZARE CHAGOS

2sursa Wikipedia (Author : Mohonu )

Pe Danger island nu a existat niciodata o populatie permanenta, nici macar intre jumatatea secolului XVIII si jumatatea secolului XX, cand Chagos era locuita permanent. Cu toate acestea, temporar aici erau adusi din cand in cad lucratori de pe alte insule, in vederea recoltarii nucilor de cocos. In 1975 pe Danger Island a poposit o expeditie topografica, care a executat un studiu asupra recifului si a faunei si florei insulei. Incepand cu 1998 insula si apele inconjratoare sunt declarate rezervatie naturala. Insula este, deasemenea, declarata Important Bird Area de catre BirdLife international. Aici cuibaresc 3,500 perechi de Red Footed Boobies si 1,000 perechi de Brown Noddies.

4

sursa Wikipedia (author : Gregg Yan)

5sursa Wikipedia (author : Gregg Yan)

sursa info : Wikipedia

 

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: