The Conjuring

cnj

„The Conjuring” a lovit lumea cinematografului intr-un mod in care putine productii horror au facut-o in ultimul timp. A beneficiat de o campanie de marketing atat de buna incat a atras nu doar fanii genului. UN prieten care este orice dar nu un horror addict imi spunea ca si-a dus nevasta la mall sa vada … „The Conjuring”. I-am spus ca ori este nebun ori vrea sa scape de ea. Mi-a spus ca filmul nu este sangeros dar …”s-a cacat pe el de frica” …

Omul are dreptate. Nu exista sange in acest film dar subiectul abordat nu are nevoie de asa ceva. Asa cum am mai spus, dupa parerea mea, cele mai crunte filme horrro vin din aceasta zona, a temerilor adanc ascunse in fiinta umana. Demonismul fiind una dintre acestea … „The Conjuring” vine de la un individ care s-a afirmat ca un expert in a induce teama. Chiar daca a inceput cu unul dintre cele mai sangeroase filme din istorie, fara ca asta a il impiedica a fi unul dintre pilonii cinematografiei groazei, si ma refer la UNICUL „SAW”, primul, JAmes Wan a continuat sa isi perfectioneze stilul iar in2010 a lansat o adevarata capodopera a macabrului, impecabilul „Insidious”, un film care a definit un nou gen. NU stiu daca are, deja, un nume, insa intunecatul „Sinister” a dovedit ca „Insidious” a inceput … ceva.

„The Conjuring” are ceva in comun cu „Sinister” & „Insidious”. teama vine pe aceeasi filiera si este detonata prin aparitii bruste ale demonilor, realizati intr-un mod care supune vezica biliara la adevarate torturi. Fala celor care rezista !!! … Atmosfera fabuiloasa din punct de vedere al standardelor filmelor horror fac din acest film unul dintre acelea despre care iti vei aminti in timp. Nu neaparat subiectul va zgaltai memoria ci senzatia simtita in timpul vizionarii. Dincolo de frica, senzatia de … quality time. Cel putin, asta este impersia mea, dupa ce am vazut filmul.

Altfel … Farmiga are un rol decent dar este departe de ceea ce a oferit in „Bates Motel”, unde joaca exceptional. Wan face un film bun de tot, insa nu cred ca „The Conjuring” este mai bun ca „Saw”. Si nici nu cred ca este mai infricosator ca „Insidious” … Ramane, insa, cel mai bun horror al anului, cu toate ca mi se pare oarecum supraevaluat de IMDB.

Reclame

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: