Premier League : Big4 (aproape) Reloaded

bigfour

Manchester United a avut un meci greu astazi,pe terenul lui Cardiff City. De parca nu ar fi fost de ajuns ambitia galeza intruchipata intr-un stadion ostil, United a trebuit sa dea piept si cu ambitia personala a unui fost elev al Academiei sale, Fraiser Campbell. Decarul celor de la Cardiff a scos untul din apararea lui Moyes in prima repriza, pierzandu-se treptat si sfarsind a fi inlocuit in ultimile zece minute de catre danezul Cornelius, transferul vedeta all time al galezilor.

Cu toate ca te-ai fi asteptat la o diferenta mare de valoare,  avand in vedere numele celor doua echipe, meciul a fost extrem de echilibrat. Rooney a deschis scorul si totul parea in regula pentru Moyes & Co. A venit, insa, golul egalizator al lui Campbell, aflat la capatul a doua pase cu care Cardiff a facut sah mat defensiva celor din Manchester. Ce a urmat a fost un iures ofensiv al galezilor finalizat de … Manchester United care avea sa inscrie prin Evra, dintr-o faza fixa, in ultimile secunde ale primei parti a jocului. Mi s-a aprut un autogol, pentru ca un jucator al lui Cardiff a deviat mingea aflandu-se pe lina portii dar meritul francezului ramane intact. Asa cum ramane si meritul lui Rooney, cu pasa de gol, el centrand la acel corner.

A doua parte a jocului a fost un razboi surd, de rutina, punctat de cateva ratari uriase, precum a fost cea a lui Welbeck, introdus (neinspirat, avand in vedere ca a spart instalatia de iluminare a stadionului la acea faza) in locul lui Januzaj. Belgianul, kosovarul, englezul sau ce o fi noul diamant al lui United mi s-a aprut destul de fragil dar asta nu anuleaza atingerea fina a balonului, certa. Un plus pentru United mi s-a aprut jocul lui Fellaini, care a inceput sa apara la finalizare.

Pana in prelungirile partidei Premier avea pe primele patru locuri formatiile care cu ceva timp in urma defineau ceea ce a fost cunoscut ca „Big Four”, senzationalul careu de asi care a definit, pentru multa vreme, spu eu, conceptul de spectacol in UCL. A fost de ajuns o faza fixa, cu doua minute ininte de final, pentru ca nou intratul Kim, Bo-Kyung Kim, sa inscrie primul, cred, sau gol in Premier League si sa arunce in aer o tribuna convinsa ca 2-2 era rezultatul corect.

bigfouralmost

Astfel, City prinde ultimul loc de UCL dupa ce a pus la cale un adevarat linsaj la adresa echipei lui Villas Boas, spulberata cu un 6-0 ireal. Pe tacute, United se apropie de locurile ravnite si ar fi putut sa intre chiar in lupta pentru titlu daca nu ar fi fost acel gol al coreanului. Asa, mai are de tras, intr-un campionat mai greu ca niciodata. Este de ajuns sa te uiti la ce se afla sub locul patru pentru a intelege ce a pierdut Digi (sic !!!) …

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: