The Family

mlv

Trei evenimente. Sfarsitul lumii. Sfarsitul cinematografiei. Iesirea celui mai bun film al lui Luc Besson din Top 250 IMDB. Cronologic, exista dubii doar asupra caruia dintre primele evenimente ii va veni vremea mai curand. Pentru ca oricare dintre ele se va petrece inainte ca „Leon” sa poata fi ignorat de orice top al celor mai bune filme din istorie, indiferent cine ar fi autorul …

De la Leon incoace, orice a semnat Besson a avut tragica soarta de a fi comparat cu absoluta capodopera a francezului. Comparatia a fost intotdeauna zdrobitoare pentru celalalt film. Este adevarat, insa, ca multe dintre putinele (dap!!) filme regizate de Besson nu prea intra in aria de interes a unui cinefil serios. „The Family”, sau „Malavita”, pentru ca suntem europeni, este una dintre exceptii, in opinia mea.

Atat De Niro cat si Pfeiffer se afla intr-o etapa descendenta a carierei fabuloase care i-a dus pe Walk of Fame. Daca nu ma insel, De Niro nu are o stea acolo dar asta este unul dintre marile mistere ale umanitatii. La egalitate cu scopul Stonehenge, as spune … Revenind la CV-ul celor doi actori, „The Family” este de departe cel mai bun film al lor din ultima vreme.  Un film care smulge niste personaje tipic americane si le grefeaza peisajului unui oras de provincie francez. O experienta cu care De Niro este familiarizat, vezi excelentul „Ronin”.

Daca „Ronin” a fost un film cat se poate de serios, manifestand o pofta insatiabila pentru adrenalina, „The Family” este cu totul altceva. O mostra impecabila de umor negru. Un film cu ritm molcom, in stilul „The American”, si cu accente ce mi s-au parut de-a dreptul noir, catre final. Acting solid al distributiei, in randul careia se remarca, alaturi de cei doi grei amintiti mai sus, asa cum era de asteptat, Tommy Lee Jones.

„The Family” este un film bun. Foarte bun. Nu stiu daca asta inseamna ca isi merita banii pe bilet, popcorn si cola (fuck no!, bere nu cola ), dar este un film mult mai bun decat ar lasa sa se inteleaga cotatia IMDB. Eu l-as cota peste 7 …

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: