The Way Way Back

wwb

Ideea din spatele acestui film a stat la baza unei sumedenii de productii superficiale care au devenit materie prima pentru „filmul de noapte” al televiziunilor comerciale autohtone, pe durata verilor anilor ’90. Reteta era simpla : soare, mare, parc de distractie, adolescenti, ceva nuditate si umor cat mai brut cu putinta. Majoritatea filmelor de acest tip sunt taxate peste timp de IMDB, cotate fiind undeva intre 4,5 si 5,5. Asta nu le-a ferit de statutul de filme cult, existand o groaza de fani ai ceea ce unii numesc nisa „sex comedy”> In care au excelat italienii, daca imi este permis a afirma asta.

Dupa recent comentatul „The Lifeguard”, acest „The Way Way Back” este al doilea film tangential categoriei de filme mai sus mentionata care ma face sa imi regandesc opinia privind istoriile cu adolescenti nevoiti a isi descoperi aventura verii undeva la malul marii. Ambele filme abordeaza subiectul intr-o maniera ultrarealista si prefera, in locul unei explorari superficiale a filonului umoristic specific notiunii de vacanta, sa puna reflectoarele pe un aspect mai sobru al povestii. Drama unui pusti smuls din universul sau si tarat intr-o vacanta pe care nu si-o doreste. Clieseul acela stupid in care adultul STIE ceea ce ii va provoca extaz adolescentului … Well, afisul filmului spune adevarul. Cu totii am trecut prin asta …

Liam James, (Jack Linden pentru cei care stiu ce inseamna „The Killing”), face un rol impresionant reusind sa eclipseze, cu ajutorul unui personaj care i se potriveste ca o manusa, actori cu CV extrem de solid precum Sam Rockwell, Toni Collette sau Steva Carell. Acesta din urma, la unul dintre , daca nu cele mai bune, macar printre cele mai solicitante roluri ale carierei.

„The Way Way BAck” este un film care provoaca buna dispozitie, fara a fi, vreo secunda, in pericolul de a fi catalogat o comedie. Nu este asa ceva, cu toate ca parte dintre personaje sunt o pledoarie pentru zambet. Sau optimism, asa cum este cazul personajului „Peter” … Poate ca asta nu este mult, dar pentru mine este de ajuns pentru a il considera un film excelent. Cred ca isi merita pe deplin cotatia IMDB.

Reclame

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: