How I Live Now

hiln

Fara a citi vreuna dintre cartile care au stat la baza celor doua filme, as spune ca acest „How I Live Now” seamana extrem de mult cu interesantul film australian „Tomorrow, When The War Began”. Ambele sunt un soi de coming-of-age drama care surprind treberea brutala a unor tineri dinspre idilicul lumii fara griji a copilariei, simbolizata de cliseul universal al distractiei la scaldat, catre lumea in culori mult mai sumbre a adultului, simbolizata de violenta conflictului armat. Ambiguitatea motivelor care genereaza violenta amplifica efectele acesteia si felul in care personajele filmului o resimt. Aici intervine diferenta intre cele doua filme. Daca productia australiana prezinta niste tineri cu spirit reactiv, filmul evoluand catre un film de actiune clasic, „How I Live Now” este un film mult mai sensibil, care tinde a prezenta o viziune depresiva asupra lumii ravasite de razboi.

Rol bun, asa cum era de asteptat, al uneia dintre marile sperante ale cinematografului actual, Saoirse Ronan, intrata in pielea unui personaj rebel care isi descopera propriul conformism, materializat in nevoia de siguranta, gasita, undeva, in mijlocul unei familii de imprumut, in peisajul rural englezesc.

Un film bun, nu indeajuns de spectaculos pentru a trece de bariera „7” a IMBD, dar suficient pentru a fi convins ca a meritat efortul.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: