Black Sheep Imperial Russian Stout. Test

1

Este primul IRS pe care il testez. Nici nu stiu daca am mai dat de vreunul pana acum. Fiind un „Imperial Russian Stout”, asta inseamna ca stout-ul celor de la Black Sheep Brewery isi trage radacinile din berea produsa de catre Thrale’s Brewery in Londra secolului XVIII, bere produsa special pentru a fi exportata la curtea tarinei (cred) Ecaterina cea Mare a Rusiei. Este o bere atipica pentru piata noastra, unde doar Guinness poate fi considerata ca fiind un stout larg raspandit.

„BSIRS” este o bere care isi respecta in totalitate promisiunea de pe eticheta, „Deliciously dark, strong and powerful”. Este o bere densa, cu o aroma dulce si un gust care balanseaza perfect  nuantele amare cu cele dulci. Este tare si nu am avut senzatia ca are intentia de a isi ascunde ABV-ul de 8.5%. Are o aroma puternica (aduce vag a … carmol?, sau ceva de genul asta, fara a putea spune ca efectul este neplacut) ce are darul a te pune in garda ca nu ai de-a face cu vreo pisioarca oarecare. BSB anu nta ca ar fi o editie limitata, destul de greu de gasit. Ma gandesc ca este un artificiu de marketing, altfel imi este greu de crezut ca as fi gasit cine stie ce raritate cu doar ceva mai putin de 8 RON.

O bere buna de tot, despre care nu cred, totusi,  ca si-ar gasi locul in preferintele bautorilor de bere autohtoni. Cel putin deocamdata. As prefera-o, oricand, unui Guinness.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: