The Dyatlov Pass Incident

dpi 

„Incidentul Dyatlov” ramane unul dintre cele mai fascinante mistere ale ultimilor  cincizeci de ani, fiind o paine buna de mancat pentru adeptii teoriilor conspirationiste. Deasemenea, cinematografia a gasit un teren viran, unul dintre cei care au decis a se avanta in directia locului famat din Siberia fiind Renny Harlin, un finlandez care a semnat o serie de filme redutabile precum al doilea „Die Hard”, „Cliffhanger”, „Deep Blue Sea”,”The Long Kiss Goodnight” sau „Exorcist: The Beginning”, ca sa le mentionez doar pe cele care mi-au placut, la vremea lor. 

In ciuda faptului ca filmele sale au un aspect comercial atragator, sau , poate, tocmai de aceea, aproape toate au fost lovite serios de critica. Intr-o oarecare masura, as spune ca nemeritat, personal fiind de parere ca cinematografia ar fi imposibil de digerat daca ar insemna doar capodopere tip „Das weiße Band – Eine deutsche Kindergeschichte”. Pana la urma, si „artificiile” au rolul lor in lantul trofic cinefil.

„TDPI” sufera acelasi tratament, IMDB cotandu-l ca pe un horror de duzina, daca nu cuma mai rau. Am fost curios sa vad cine a scris scenariul. Habar n-am cum a reusit acest incepator, Vikram Weet, sa produca asa ceva, insa pot spune ca povestea este destul de bine legata, reusind sa ofere o ipoteza interesanta, cel putin din punctul de vedere al fanilor „Ancient Aliens”. 

Filmul mixeaza stilul found footage cu cinematografia clasica, si are momentele sale de horror autentic. Nu cred ca are sanse de a intra in topul celor mai bune productii horror ale anului, dar este indeajuns de bun pentru a persista o vreme in memorie. As spune ca se situeaza la nivelul recentului „Chernobyl Diaries”, un film mai bun decat ar lasa sa se creada critica puternic impotriva-i.

Mi-a placut.   

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: