Back to 1942

chin

In ciuda faptului ca filmul ar putea atrage atentia prin prezenta unor guest star-uri precum Adrien Brody sau Tim Robbins, ei bine, productia chineza „Yi jiu si er” nu are sub nici o forma nevoie de un asemenea artificiu de marketing. Asta pentru ca este un film absolut superb, capabil a trezi emotii extrem de puternice. Filmul surprinde catastrofa umana care a avut loc in urma foametei din 1942 in provinica chineza Henan, totul pe fondul celei de-al doilea razboi chino-japonez, un conflict adiacent WWII.

Filmul straluceste prin realism si prin naturaletea personajelor, interpretate de actori care s-au contopit perfect cu imaginea sinistratilor din Henan. Filmul doare, tulbura,impune respect si as spune ca scenele atacurilor aeriene concureaza cu succes oricare alt film de razboi de prima mana lansat in ultimii zeci de ani. Practic, prezenta unui talent de talia lui Brody trece neobservata, componenta chinezeasca a filmului (majoritara) neavand fisuri.

Crunt subevaluat de IMDB, „Back to 1942” este un film excelent care redimensioneaza drama umana. In acelasi timp, dialogurile ofera mostre de umor, realizand un contrast uimitor cu peisajul apocaliptic in care se desfasoara actiunea.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: