The Citizen

ctz

„The Citizen” este o productie indie care exploreaza visul american si felul in care acesta este adus la viata. O face intr-un mod conformist, previzibil si incarcat de clisee debordand de pozitivism, insa filmul este departe de a fi agasant. Ba dimpotriva … Ii lipseste ceva, totusi, pentru a se alatura unor filme memorabile precum „Incendies” sau „The Stoning of Soraya M”, filme care au repurtat victorii importante impotriva curentului demonizator al societatii islamice. Ii lipseste elementul socant. Oricare ar fi acesta … Tortura insuportabila din „Unthinkable”. Nedreptatea inimaginabila din „… Soraya M.”. Povestea devastatoare din „Incendies” … Pe de alta parte, scenariul plat si insipid al „The Citizen” il face mult mai credibil, filmul putand fi confundat in multe momente cu un reality show, senzatie amplificata si de atmosfera nu foarte „lucrata” a filmului, o consecinta a statutului low-budget.

„The Citizen” pune in balanta aspecte negative si pozitive ale societatii americane, fara a da senzatia ca intenitoneaza sa emita judecati. In acelasi timp, este structurat ca o pledoarie pentru decenta si bun simt. La un moment dat, este posibil ca mesajul sa devina desuet, intr-o mare de filme care promoveaza mesajul cinic, brutal, al unei lumi alerte, care a prins viteza dincolo de pragul in care ar mai putea-o controla. Acum, cred ca depinde de perceptia fiecaruia, daca apreciaza sau nu un astfel de stil. Filmul are, insa, calitate, indiscutabila, si cu toate ca nu sunt foarte sigur ca va ramane peste cotatia 7 a IMDB, as spune ca este un film de vazut.

ps. imi tot trece asta prin minte, si am sa o spun, desi ceva imi spune ca nu este asa : filmul asta pare o varianta serioasa a „The Dictator” …

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: