Generation War

gw

„Generation War”, sau „Unsere Mütter, unsere Väter”, este o miniserie produsa in Germania, unde a fost difuzata de ZDF, miniserie care abordeaza intr-un mod generalist transformarile suferite de societatea germana in timpul WWII. Serialul urmareste destinele a cinci personaje, dintre care unul evreu, de-a lungul a cinci ani de razboi. Bine realizat, in ceea ce priveste redarea atmosferei unei lumi ravasite de un razboi „cum nu mai fusese un altul”, serialul a starnit controverse in privinta felului in care abordeaza drama umana. Era de asteptat, avand in vedere ca problema era privita intr-un mod extrem de subiectiv, s-ar putea spune din „ochiul furtunii”.

In opinia mea, filmul surprinde o serie larga de aspecte ale universului WWII, insa nu da senzatia ca producatorii au avut vreo clipa intentia de a cuprinde intreaga oroare dezlantuita de un regim care a a distrus Europa.  Este ciudat cum un film de o asemenea amploare introduce un personaj evreu insa nu acorda nici macar cateva minute celei mai lugrube realitatii a reich-ului imaginat de Hitler, lagarele de concentrare. Din acest punct de vedere, am avut senzatia ca filmul este mai degraba un instrument de reabilitare a unei generatii in fata celor care i-au urmat. Daca asta se poate realiza … Filmul nu judeca, descrie, doar, o realitate, lasand judecatile in grija altora. O chestie care poate, sau nu, sa deranjeze. Cred ca totul depinde de asteptari …

Lasand la o parte comentariile legate de simbolismul inserat sau nu intre itele povestii, „Generation War” este un bun film de razboi, atent realizat, cu o poveste fluenta, pusa in scena de niste actori care ii fac bine treaba. NU este nici pe departe „Band of Brothers”, etalonul absolut in materie de mineserii de razboi, insa l-as considera „de vazut”. Mi-a placut.

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: