August: Osage County

aoc

“August Osage County” mi-a adus aminte, pe undeva, de “Cuibul de Viespi”. Nu stiu, poate, cu o tenta mai pronuntata de cinism. O comedie in tonuri gri, cu o apetenta de nestavilit pentru adevarul spus brutal, in fata. O mostra a descatusarii emotionale in conditii de stres, o radiografie a unei stari conflictuale latente, ajunse in punctul critic. Un peisaj social care se poate aplica unui numar imens de familii. Sau fiecareia dintre acestea, la un moment dat. Diferenta este data, cred, doar de intensitatea dialogurilor si consecintele acestora.

“August Osage County” este un film musai de vazut. Nu neaparat pentru complexitatea povestii. Care nici nu prea exista. Pana la urma filmul nu este nimic altceva decat ecranizarea unei piese de teatru cu staif. Pulitzer.”August Osage County” este o disectie pe viu prin viata unei familii, oferind o perspectiva  catre anatomia acestei celule a societatii, cum iubeau comunistii a spune. Resentimente imposibil de ascuns intr-un sarcofag compus exclusiv din iubire, un aliaj straniu de compasiune, frustrare si dorinta coroziva de a evada, un labirint relational fara iesiri de urgenta. Un portret al familiei universale. Filmul poate fi interesant, sau nu, in functie, probabil, de starea de spirit sau de gradul de imersie si asociere a experientei personale cu universul profund matriarhal al familiei Weston.

Se poate spune orice despre acest film. Un lucru este, insa, cert. Calitatea incontestabila a actului artistic. Meryl Streep a iesit in evidenta pentru rolul sau, impresionant, insa, din punctul meu de vedere, Julia Roberts se intrece pe sine. Distributia, tip “ensemble”, este fabuloasa, reusind prin prestatia de Oscar a fiecaruia dintre cei implicati sa transforme “August Osage County” intr-un film memorabil.

Cinefilia : Melania, Marian, Adina, Jovi&Co, Piratul Cinefil, Poison Whiskey, Cine Magazin, Film Menu, Angela, Iulia, Movies as Mentors, Cinefilul de Serviciu, Edge & Back, Mind Porn, Movie Lover Type

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: