True Detective

td1

Era nevoie de asa ceva. Era nevoie DISPERATA de asa ceva. Golul lasat in lumea show-urilor TV de catre „Breaking Bad” stanjenea. Nu este nici o surprinza ca singurul show care poate rivaliza (pe undeva, doar, este adevarat. Deocamdata) cu legendarul „GOT” vine din partea HBO. Cred ca de mult timp sigla HBO este simbolul excelentei in ceea ce priveste povestile spuse in episoade.

„True Detective” este o capodopera. Expira asa ceva inca de la primul episod, cand spectatorul este inca nedumerit (dincolo de aparitia memorabila a Alexandrei Daddario :mrgreen: ), incercand sa inteleaga ceea ce se petrece.  Ceea ce doreste a pune pe ecrane senzationalul (ce surpriza !!!, Vince Gilligan nu este unic) Nic Pizzolatto. Omul nascut in Louisiana se identifica cu peisajul sudist, folosind la maximum landscape-ul statului sudist pentru a crea o realitate tulburatoare. Lumea „True Detective” este sumbra, dar diferita de cea prezentata de un alt show incredibil ridicandu-se din mlastinile Louisianei, „AHS :Coven”. „True Detective” nu se foloseste de cliseele voodoo, aplecandu-se asupra altei forme de divinatie macabra. Ritmul este, insa, acelasi. Lasciv, in cazul „Coven”, lenta, aproape blazat, in cazul „TD”. Dealtfel, „True Detective” este cel mai bun exemplu de slow cinema de la „Twin Peaks” incoace. Astfel, nu este nici o surpriza ca Pizzolatto a fost implicat, la un moment dat, in cea mai fidela clona lynch-iana a ultimilor ani, „The Killing”.

Avand in distributie doi dintre cei mai buni actori ai marelui ecran, pe care ai putea spera sa ii cooptezi la un astfel de proiect, Woody Harrelson si, probabil, cel mai in voga actor al momentului, Matthew McConaughey, serialul are parte de un acting care ar fi putut trimite orice film direct pe covorul rosu asternut de AMAPS. Iar atmosfera provoaca, pur si simplu, dependenta.

Serial fantastic. „Game of Thrones” nu a fost detronat, dar are companie.

Anunțuri

3 răspunsuri

  1. la fel de entuziasmat…ii pregatesc si eu o cronica 😀

    • fantastic. astept sa vad ce spui, dar , sincer, cred ca nu ai prea multe aternative 🙂
      nu cred ca exista ceva de reprosat acestui serial …

  2. […] este un serial foarte lăudat, produs de HBO, inclusiv în blogosfera cinefilă. Despre el a scris săptămâna trecută, Klausen: ”Avand in distributie doi dintre cei mai buni actori ai marelui ecran, pe care ai putea spera sa […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: