Fracchia la belva umana

fra

„Fracchia” este unul dintre cele trei personaje care au constituit reperele unuia dintre regii incontestabili ai comediei italiene, Paolo Villaggio. De fapt, este o clona a celui mai celebru dintre acestea, Fantozzi, erou al, probabil, celei mai de succes serii ale cinematografului italian din anii ’80. „Fracchia La Belva Umana” este un film lansat in 1981, la doi ani dupa ce Romania primea cea mai mare comedie a sa din istorie, „Nea Marin Miliardar”, film cu care acest „FLBU” are o serie de elemente comune, daca nu suspecte, macar interesante.

Pe scurt, un scenariu care aduce in scena cel mai mare ghinionist/natarau din istorie (tipul impus de Fantozzi) si cel mai mare bandit din istorie. Ce ii leaga ? Infatisarea identica. De unde, un scenariu savuros, pueril, da, conform standardelor actuale, impuse de umorul actual, cvasi pornografic, propus de Hollywood, insa incantator pentru nostalgicii comediilor italiene din epoca de aur a anilor ’70 si ’80. In randul carora ma aflu …

Filmul avea o distributie solida pentru acele vremuri, pe langa Villaggio incluzandu-i si pe „greul” Lino Banfi, Gigi Reder si Anna Mazzamauro (membri ai gastii „Villaggio) sau Massimo Boldi, intr-un rol fara importanta, insa.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. M-ai convins. Am gasit la biblioteca cu 2 pack-uri de filme italiene din anii ’80,sa vedem cum sunt…

    • chiar sunt curios ce contin pack-urile alea. biblioteca, zici 🙂 …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: