Champions League : YES. WE CAN !!!

Sa vorbim despre TRUFIE. De la tragerea la sorti si pana in ultimile minute ale meciului, intreaga medie franceza si, presupun, intreaga Franta (minus ultrasii lui OM, evident), au sperat. De fapt, nu a fost vorba de speranta, ci siguranta de beton vis-a-vis de suprematia indiscutabila a banilor cu miros de petrol brut. E ciudat sa discuti despre asta, avand in vedere ca si banii din spatele lui Chelsea au un miros aparte. Metalic, de aluminiu. Proiectul Chelsea mi se pare, insa, mai putin extravagant decat cel pus la cale la Paris. Arabii au vrut sa cumpere mai repede UCL, si dincolo de problemele pe care singuri si le-au creat, simbolizate de strania existenta a lui Cavani intr-o laterala a terenului, ei trebuie sa invete ca in fotbal nu intotdeauna banii aduc succesul. Un exemplu fiind Manchester City, care nu prea s-ar putea spune ca s-au acoperit de glorie. Franta a fost sigura de victorie, insa. Iar increderea sa a fost distilata in trufie pura de PSG. Mistocareala ieftina pe orice platforma sociala. O bucurie naturala dar imprudenta, dupa un 3-1 venit accidental, dupa o singura repriza jucata corect si pe fondul unei sinucideri colective a defensivei lui Chelsea. Care a jucat meciul de la Paris ca in bancurile spuse de Hassel prin vocea personajelor sale. Chelsea s-a spanzurat, injunghiat si pentru ca nu a fost de ajuns s-a si impuscat. Trei goluri aiurea, primite dupa neatentii menite a il trimite direct in coma pe Mourinho …

PSG este noua in aceasta lume si nu cunoaste, deocamdata, cam cum stau lucrurile. Cavani sau Lavezzi le puteau spune celorlalti, prin prisma experientei „Napoli”. O alta lectie data de Chelsea trufiei. PSG a fost pusa la colt de Chelsea dupa ce acesta a cstigat cu 3-1 dubla mansa, pe reprize. Daca se poate spune asta, avand in vedere ca este un scor imaginat da careva, chinuit de inspiratie. Asta nu inseamna ca nu au existat emotii pe Bridge. D’alea negative, in care fanii albastri ar fi dorit sa inghete timpul la atacurile rare dar purtate in alta viteza ale perizienilor. La dracu’, Chelsea a castigat meciul din seara asta alergand batraneste, comparativ cu muscaturile veninoase ale lui Cavani, venite cu o viteza demna de o cobra regala aflata in fata celui care ii va fi ucis perechea. Dar l-a castigat pentru ca toti cei de pe teren au jucat senzational, in timp ce PSG, colectiv, s-a cacat pe sine, asa cum ar spune Panduru.

Fabuloasa atmosfera de pe Stamford Bridge. Incepand de la galerie si pana la sprintul tipic al lui Mourinho, pentru a celebra impreuna cu echipa.

 

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: