TURN

trn

Cu foarte mult timp in urma, inainte de Revolutie, singura televiziune a vremii facea marea greseala  si difuza un serial care scapase, inexplicabil, cenzurii institutionalizate. Motivele ar fi lesne de identiifcat dar nu despre asta este vorba aici. Serialul era difuzat de TVR sub numele „Tineri In Lupta”, iar pentru cei acre au prins acele vremuri presupun ca titlul trezeste ceva amintiri. Frumoase sau, nu asta depinde de sansa fiecaruia. Sau de functia avuta, atunci, de inaintasi … Titlul original era „The Young Rebels” si era povestea luptei de gherila a unor tineri patrioti americani in Razboiul (lor) de Independenta.  Ramas una dintre amintirile placute pentru mine ale acelei perioade, alaturi de „Arabela” si exceptionalul „Nori Negri” (Czarne Chmury), am descoperit ca serialul are o cotatie decenta pe IMDB.

„amc” nu mai are nevoie de nici o prezentare, „Breaking Bad” rezolvand asta intr-un mod absolut convingator. Definitiv. Daca „amc” ar inchide acum portile, locul sau in istorie ar fi asigurat. „The Walking Dead” nu face altceva decat a mai adauga ceva adeziv inscriptiei cu numele sau din imaginarul „Hall of Fame”. Rateul „Low Winter Sun” a lasat un loc gol in grila postului asa ca acestia au completat cu acest „TURN”. Ideea serialului este extrem de asemanatoare cu ceea ce a oferit „The Young Rebels”. Disclaimer : comparatia se bazeaza pe amintiri destul de vagi, dupa mai mult de 25 de ani …

Bazat pe carisma si talentul de netagaduit la lui Jamie Bell, serialul tinde a avea succes. Este foarte bine realizat si promite. Nu stiu cat de atractiva mai este nisa pe care se concentreaza pentru publicul autohton, dar consider ca este unul dintre serialele de urmarit. Cred ca are ceva sanse la premiile importante.

Anunțuri

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: