3 Days to Kill

3dk

In ciuda faptului ca nu este regizat de Luc Besson, „3 Days To Kill” poarta amprenta stilului inconfundabil al francezului. De fapt, cu toate ca filmul este american, daca luam ca punct de reper interfata sustinuta de nume anglo-saxone mai mult sau mai putin grele, as spune ca structural, intriga este construita in stilul filmului de actiune „made in France”, neputand lipsi cliseul icon al cursei de masini urbane, un ingredient folosit cu obstinenta de francezi, condusul sportiv fiind, pare-se,un skill comun francezului de rand, idee sustinuta de orice film francez care cocheteaza cu notiunea de adrenalina, de la seria „Taxi” pana la „Jandarmi”.

Ba, mai mult, daca stai, analizezi si elimini anumite elemente superficiale, obtii o poveste care a mai fost spusa o data de Besson, cu mult mai mult har. „TAKEN”, a carui structura este pur si simplu clinata de catre „3 Days To Kill”. Asta nu anuleaza satisfactia livrata de acesta film, care mi se pare mai bun decat sequel-ul „Taken 2”. Mult mai bun. Costner face un rol bun, iesind oarecum din pielea super-agentului CIA tip, sa zicem, „Diesel”, si ofera, si el, o nota de umanitate unui personaj reinventat, cu ani in urma, de Liam Neeson.

Nu mi-au placut cateva lucruri in ceea ce priveste acest film. Si ma gandesc in primul rand la felul in care a fost utilizat personajul lui Amber Heard. Prezenta mustind de senzualitate, insa oarecum inutila in ansamblul povestii, ramanand la stadiu de artificiu de marketing menit a abate atentia de la eventualele lipsuri ale filmului. Sincer, nu mi se pare a fi fost nevoie de asa ceva, costumul ala de latex dand o nuanta de holywood-ianism ieftin filmului. Apoi, intro-ul mi-a oferit aceeasi senzatie de care am parte in fata unui film filmat in estul Eurpei de alde Steven Seagal. Cheap.

Una peste alta, filmul mi se pare acceptabil. Placut. De vazut intr-un team building …

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: