Great Keppel Island

Great Keppel este o insula situta la 15 km in largul coastelor centrale ale statului Queensland, in dreptul orasului Yeppon, intr-o zona denumita Capricorn Coast. Avand ceva mai mult de 14.5 km²,Great Keppel este cea mai mare dintre cele 18 insule care formeaza grupul Keppel. Insula beneficiaza de un climat tropical si plaje de calitate, devenind un punct turistic important. Aici se gasesc nu mai putin de 17 plaje care insumeaza aproximativ 27 km,  iar biodiversitatea recifelor de corali o egaleaza pe cea a insulelor Whitsundays, apele ramanand deosebit de limpezi de-a lungul intregului an.

1sursa Wikipedia (author : Stuart Edwards)

4sursa Wikipedia

Great Keppel este deservita de cateva ferryboat-uri care fac legatura cu Yeppoon si de o pista de aterizare pentru aeronave de mici dimensiuni. Primul resort turistic a fost inaugurat in 1967.In prezent nu exista facilitati de lux ci doar din categoria “family” sau “backpackers”. Exista planuri pentru revitalizarea turismului si reinnoirea facilitatilor de pe insula insa acestea vin in contradictie cu intentia autoritatilor de a proteja zona, intrucat insula face parte din Great Barrier Reef Marine Park.

2sursa Wikipedia (author: Stuart Edwards)

3sursa Wikimedia (author : Phillip Capper)

Insula a fost botezata de catre James Cook in 1770, dupa numele unui lord al Amiralitatii. Inainte de aparitia europenilor insula a fost locuita de aborigeni Woppaburra si Ganumi. Pana la sfarsitul secolului XIX europenii ucisesera sau evacuasera cea mai mare parte a populatiei indigene. In prima parte a colonizarii, insula a fost folosita pentru cresterea oilor.

5sursa imagine : MyCapricornCoast

sursa info : Wikipedia

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: