Brazilia 2014 : UGLY.

Primul meci al sferturilor braziliene a adus un meci „frumos” ca o parada cu tobosari intr-o zi ploioasa. Acum, nu stiu daca exagerez, dar meciul asta a fost unul dintre cele mai urate ale turneului, concurand direct cu plictiseala adusa de Anglia in meciul cu Costa Rica. Doua echipe obosite, desi nemtii au mascat asta sub imaginea echipei cerebrale. Cerebrale, pe dracu’ … Apararea lor a scartait serios la fiecare atac mai acatarii al francezilor, iar asta a fost evident in ciuda faptului ca atacurile adevarate ale francezilor au fost vreo … Cateva.

Germania a castigat cu un singur gol, inscris la o faza la care cel mai promitator tanar fundas al Europei, Varane, a semanat cu un pisoi in ghearele lui Hummels, ceea ce explica de ce Real-ul ar cam renunta la fundasul francez, in cazul in care Mourinho ar oferi suma corecta. Franta a atacat steril si, in afara de asta, momentele in care s-a apropiat cu adevarat amenintator de poarta germana au fost sabotate cu o incapatanare demna de o cauza mai buna de catre Benzema, aflat intr-un moment cu adevarat catastrofal.

Iar Franta incepuse bine … I-a lipsit, insa ceva. Mai exact un fault grosolan, precum cel al lui Giroud in meciul cu Elvetia, sau cel al lui Matuidi in meciul cu Nigeria. Un fault din ala , atat de urat incat arbitrul sa se uite in alta parte, precum o calugarita la o scena din franciza SAW. Iar rosul sa nu vina, ca, deh, numele urmasului lui Blatter s-ar scrie Platini dar se citeste tot Platini … Poate ca un astfel de „soc”, administrat … adversarilor, ar fi adus ceva nervozitate in tabara germana si ceva inspiratie in cea franceza.

In lipsa de asa ceva meciul putea sa nu se joace. Pentru ca Franta a aratat absolut neajutorata. Pana una alta, cred ca i-as fi vrut pe ei in semifinale. Nu de alta, dar Germania asta, care ar avea „n” clone ale acelui senzational Littbarski de odinioara, dezamageste cumplit in ceea ce priveste spectacolul. Cu fiecare meci aduce din ce in ce mai mult cu „Panzer”-ul care ajungea sa il scoata din minti pe Lineker … La dracu’, aduce din ce in ce mai mult cu Juventus-ul anilor ’90 …

Mi-a „placut” la nebunie echipa aia … M-a facut sa il idolatrizez pe Mijatovic … Sunt aproape serios cand spun asta …

2 răspunsuri

  1. Ei lasa ca vine Brazilia -Columbia , sper sa fie un adevarat spectacol ! Stiu ca esti suparat ca Mexicul a plecat acasa dar care era a 2-a favorita a ta ?

    • dupa cum a inceput, Brazilia face cel mai bun meci la acest turneu.
      de fapt, Mexicul este a doua favorita. Anglia este prima. din pacate (pentru mine 🙂 )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: