Penny Dreadful. Season 1. Opinie

pdr

„Penny Dreadful” isi trage seva din poezia tulburatoare a romantismului intunecat care a dat nastere unor capodopere literare care au adus macabrul in luminile scenei, de-a lungul ultimilor doua secole. Nu intamplator serialul imprumuta cateva dintre personajele cult ale curentului, transformate in icon-uri ale genului horror de catre cinematografia americana. Si nu numai.

„Penny Dreadful” este un act artistic in cel mai pur sens al cuvantului. Nimic aruncat, pur si simplu, la intamplare, din dorinta de a castiga de pe urma unui fior de dezgust al celui care priveste. Atmosfera atent elaborata, personaje absolut memorabile, si un echilibru perfect intre acting-ul impresionant si munca nevazuta a celor din spatele camerei.

In ciuda faptului ca finalul este oarecum fortat, fiind lipsit aproape totalmente de importanta data de un „season finale”, „Penny Dreadful” nu a dezamagit nici o secunda fiind , in opinia mea, marele concurent al simfoniei macabrului numita „American Horror Story” si al senzationalei saga post-apocaliptice „The Walking Dead” catre titlul de cel mai bun serial horror al ultimilor foarte multi ani.

Exceptional.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Deci trebuie să îl văd și eu 🙂

    • daca iti place horror-ul , nu ar trebui sa iti scape serialul asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: