WER

wr

Pentru un film turnat in Romania, as putea spune ca „Wer” se prezinta destul de bine. Asta pentru ca, strict calitativ, productiile realizate pe la MediaPro cu know-how occidental au cam dat-o cu succes in bara. Cu toate ca imi aduc aminte de un alt horror care mi-a placut, „Ils”, o interpretare interesanta a cosmarului reprezentat de „copii canalelor bucurestene”, un cliseu care i-a bantuit omde;ung (sau o mai face, inca) pe cei care au avut sansa de a se naste la o longitudine indeajuns de vestica pentru a beneficia de brainwashing-ul propagandei oricum altfel decat comuniste …

„Wer” este destul de inspaimantator daca iei ca reper antagonistul, un personaj extrem de bine pus in valoare in prima parte a filmului, ceea ce asigura fiorii necesari unei bune proiectii catalogate „horror”. Efectele speciale sunt bine realizate, filmul fiind indeajuns de dur pentru a fi indemnat a ma gandi la curentul „new french extremity”, in ciuda faptului ca este o productie americana. Mi s-a parut, insa, extrem de asemanator, ca mod de realizare/atmosfera cu filme asociate NFE.

Din pacate, finalul isi tradeaza gena americana, ceva „sirop” facandu-si aparitia intr-un moment in care lucrurile stateau chiar in regula …  In ciuda unor clisee inevitabile, „Wer” ramane un horror decent care, cu putina inspiratie, putea deveni memorabil. Asa ramai doar cu amintirea unui personaj remarcabil prin grotescul sau (Talan Gwynek).

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: