Coming Soon : „In the Heart of the Sea”

Povestea, sau mai bine spus varianta sa melvilliana, este cunoscuta de toata lumea. Sub numele „Moby Dick”. In spatele mitului sta, insa, o poveste adevarata. O poveste din Nantucket, capitala mondiala a infamei vanatori de balene…

Inceput de secol XIX si una dintre cele mai „norocoase” baleniere ale vremii pleca in cursa fatidica ce avea sa o transforme in mit. O balena avea sa scufunde nava iar echipajul avea sa fie supus unei incercari incredibile, in incercarea de a parcurge 3,700 km pentru a ajunge in America de Sud. Ironia sortii a facut ca echipajul sa evite a se indrepta catre arhipelagul Maequesas, aflat mai aproape, temandu-se de legendele despre triburi canibale, fara a putea evita, insa, a recurge la acte canibale pentru a putea supravietui.

Daca Melville a folosit ca sursa pentru  „Moby Dick”celebrul raport al secundului Owen Chase, filmul lui Ron Howard se bazeaza pe cartea Nathaniel Philbrick, care abordeaza povestea din perspectiva unui alt supravietuitor, Thomas Nickerson, a caruiversiune a fost autentificata abia prin anii 1980. Sunt tare curios ce va iesi pentru ca , din punctul meu de vedere, „In the Heart of the Sea” este cel mai asteptat film al anului 2015.

hos

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: