The Good Lie

tgl

Sudanul, razboiul sau (razboiul sau, cauzele … altora) si implicatiile acestuia. O drama de dimensiuni incomensurabile, un subiect extrem de delicat pentru oricine indeajuns de curajos a lua o camera de filmat si a incerca a spune ceva despre asta. Un canadian fara vreun CV impresionant, Philippe Falardeau, incearca si reuseste un film cu adevarat bun. Nu este o abordare extrem de profunda a dramei sudaneze, pentru filmul se apleaca, mai degraba, asupra consecintelor acesteia si a afectelor genocidului asupra vietilor celor care i-au supravietuit.

Cu un umor trist, „The Good Lie” prezinta cateva aspecte ale socului cultural suferit de catre cativa refuzgiati sudanezi ajunsi in US. Dupa cum am spus, drama africana nu este abordata profund, insa filmul reuseste sa atraga atentia asupra anumitor aspecte care ne definesc pe noi, cei inconjurati de caldura si confortul oferit de societatea occidentala.

Un film bun. Un film care te face sa te intrebi daca drumul pe care mergi este cel corect. Am senzatia ca Sudanul si povestea sa au fost doar un pretext …

6 răspunsuri

 1. in seara asta-i vine randul:) ti-am citit recenzia pe diagonala penntru ca nu vroiam sa stiu ce se-ntampla, dar concluzia ta (un film bun) m-a hotarat. si inca ceva: La multi ani!!!

  • La multi ani ! 🙂
   ps. am incecat sa nu dezvalui prea multe. filmul merita vazut, o sa vezi.

   • chiar a meritat! buna recomandare:)

   • ma bucur ca nu am dat-o in bara ! 🙂

 2. intotdeauna m-au sensibilizat dramele africane

  • nu este Hotel Rwanda, dar spune ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: