Razboi in favelas

Dupa cum relateaza Florin, ciocnirea intre fortele de ordine si bandele de narcotraficanti care controleaza cartierele sarace ale orasului, a escaladat , ajungand a semana cu un adevarat razboi. Problema este profunda si extrem de complexa, crima organizata fiind deja un element comun al vietii cotidiene, intr-o tara in care discrepantele intre minoritatea infima a clasei superioare si cei saraci sunt incredibile.

Aici va poposi Olimpiada si un Campionat Mondial de Fotbal.

sursa imagini : Vasi

Operatiunile politiei, sustinuta de forte speciale ale armatei au fost de o violenta extrema, nefiind insa un caz unic, daca tinem seama de incidentul Carandiru. Mi-a atras atentia masina blindata din prima imagine … In Rio nu este de joaca.

2 răspunsuri

 1. Stii jocul ala, Counter Strike ? Astia joaca pe cu detaliile date LA MAXIM ( pe REAL ).

  Ar fi pacat ca un spectacol ca cel ce urmeaza in 2014 sa fie umbrit de evenimente nasoale, insa cred ca inevitabil se va intampla. Sau poate ca daca politia si armata for reusi sa bage frica in randul traficantilor, POATE vor avea liniste..

  • stiu CS doar din „auzite” … nu pot sda il joc din cauza efectului „vertij” 🙂

   nu cred ca politia va putea face ceva . pentru lumea saraca din favelas, drogurile, comertul cu arme, prostitutia, nu sunt activitati criminale. sunt un mod de vioata, un job, un mijloc de a castiga bani, intr-o societate care imparte veniturile intr-un mod absolut inechitabil.

   in favelas, presupun ca omul de rand tine partea alora rai … eu, asa vad treaba … nu vor putea sa ii termine … vor veni altii …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: