The Raven

 

Semnat de catre James McTeigue, un australian cu un CV sarac dpdv regizoral dar in care straluceste fabulosul ” V for Vendetta „, „The Raven” este incantator din punctul de vedere al atmosferei, reusind sa redea ceva din tenebrele imaginatiei unui maestru al macabrului, marele Edgar Allan Poe. Filmul este nimic altceva decat o excelenta reinterpretare a straniei morti a scriitorului, o moarte acre a facut sa curga valuri de cerneala de-a lungul timpului.

Filmul este o poveste politista clasica ce aduce aminte, pe undeva, de „From Hell”. Subiectului politist i se adauga prezenta pitoreasca a lui Poe, interpretat excelent de catre John Cusack. Tot timpul filmului nu mi-a iesit din cap ideea ca rolul i s-ar fi potrivit perfect lui Cage. Nu stiu de ce …

Joc foarte bun al actorilor, cu un plus pentru Alice Eve, o coloana sonora buna, atmosfera macabra si un scenariu foarte bine pus la punct, chiar verosimil. Cu toate acestea filmul este subapreciat de catre IMDB (6,5) si aud ca este masacrat de catre Rotten Tomatoes. Deasemenea, daca nu ma insel, nu prea si-a scos banii investiti . Nu inteleg motivele. Mie filmul mi s-a parut ireprosabil.

Cinefilia : Marian, Adina, Poison Whiskey, Piratul Cinefil, Jovi&Co, Teo, Angela, Laura M, Radu

7 răspunsuri

  1. Da. Şi eu zic că ar trebui să fie un film bun. Nici 6.5 nu este o notă prea mică, dar cred că se putea să fie mai mare… Îmi place foarte mult cum s-au legat de Poe. Cred că această combinaţie între operele mestrului şi transpunere în realitate este binevenită!

    • eu, in general, am incredere in filmele cotate la peste 7 pe IMDB (exceptie fac filmele horror 🙂 ). insa, apar si exceptii. iar Raven este una dintre ele. mi-a placut. punct.

  2. Am o provocare pentru tine. Incearca Headhunters.

    • am auzit de el. norvegian sau islandez sau cam asa ceva … il astept.

  3. si mie mi-a placut the raven, desi cand mi-am spus parerea am fost contrazisa de mai multe persoane. comparat cu altele, nu ese atat de dezamagitor pe cat ai crede, ba chia reuseste sa te aduca intr-un fel in atmosfera intunecata a acelor vremuri 🙂 oricum ar fi, nu pot spune ca john cussack m-a suparat:)

    • si tu esti o admiratoare a omului ?!?! 😆 cunosc o groaza. de fapt, am senzatia ca este „the sexiest man alive”, pen’ca n-am auzit , inca , o femeie care sa vorbeasca urat de tipul asta 😆

  4. […] merge catre: Angela, Adina, Adriana, Laura, Maria, Jovi, Marian, Rontz, Piratul, Roxana, Klausen, Cinefil, Cris-Mary, Bogdan-Blogul cu filme, Corina, C.L.M., Andreea, Cineblog, Victor, Radu, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: