The Crazies

sursa imagine : internet

Am asteptat „The Crazies” de vreo sase luni, si incep prin a spune ca asteptarea a meritat. Este tipul de film care p mine ma incanta. In primul rand prin subiect. Filmul propune un scenariu in eventualitatea unei catastrofe pandemice, si ofera o imagine deloc optimista. Am privit intotdeauna cu interes fiecare criza de isterie mediatica declansata de zvonurile privind declansarea unei pandemii, pentru ca dupa parerea mea acesta unul dintre pericolele majore care pandesc civilizatia umana .Si cred ca intr-un caz real, si cate se poate de periculos, aceeasi civilizatie umana va actiona sub un singur motto : „Nici o mila”. Filmul lui Breck Eisner transmite acest mesaj.

„The Crazies” este un remake al unui film al lui George A. Romero din 1973. Nu este un film cu zombies, asa cum m-am asteptat, desi are cateva clisee imprumutate din genul facut celebru de Romero. As putea spune ca este destul de asemanator cu „Carriers” despre care am vorbit pe blog cu ceva timp in urma. Si daca acela era un film bun, acesta este inca si mai valoros.

Actorii sunt bine alesi si joaca bine, fiind dupa parerea mea extrem de credibili. In rolurile principale apar Timothy Olyphant (Stop loss si A Perfect Getaway), Joe Anderson ( The Ruins) si Radha Mitchell, o australianca ce nu mai are nevoie de prezentare, dupa parerea mea. Cand spun credibili, ma refer, de exemplu, la o scena in care, haituiti, doi dintre eroi ajung la casa lor si sotia, in stare de soc, incepe sa isi stranga rufele, desi in jurul lor lumea se prabusea.

Filmul ofera tensiune, si este filmat intr-un decor de tara idilic, in Georgia si Iowa. Este realizat bine si refuza sa se abata catre un scene sangeroase inutile. Are o nota de 7 pe imdb, in scadere totusi.

Dupa parerea mea, un film excelent.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: