The Woman

 

Fiind o adaptare a unei carti scrise de Jack Ketchum, filmul contine niste elemente care te duc direct la doua dintre filmele in care au fost implicate cartile si autorul in carne si oase, „The Girl Next Door” si „The Offspring„. De fapt,”The Woman” este chiar o combinatie intre acestea doua, preluand ideea exploitation si cruzimea socanta a unor personaje aparent placide din „TGND” si opunand-o unui personaj desprins din padurile infestate de primitivism din  „TO”. Dealtfel, regizorul este acelasi care a regizat si „Red”, un alt film dupa o carte a lui Ketchum, insa nu pot face comentarii intruct nu am gasit inca filmul acela.

Intial, filmul dezamageste, prin lipsa de talent cu care sunt jucate anumite scene. Plus maniera oarecum confuza de a inchega subiectul. Apoi, atmosfera prinde contur, subiectul incepe a se desfasura intr-un mod coerent iar socul incepe a prinde radacini, pe masura ce incepi a percepe amploarea monstruozitatii ascunse in spatele unei familii tipic americane, roase, insa, pe dinauntru de dementa perversa, dominatie umilitoare si teama. Filmul exploreaza, fara a cauta sa explice int vreun fel, un tip de relatie intalnit des in societatea moderna, anume supunerea neconditionata a femeii in fata masculului dement care o dispretuieste profund. O relatie care socheaza de fiecare data, in momentul in care naste orori prezentate cu sete de audienta, pe la emisiunile de stiri.

Interventia personajului primitiv in aceasta poveste mi se pare doar un pretext de a introduce elementul horror, insa ma gandesc ca daca filmul ar fi mers pe ideea de a dezvolta subiectul unei familii deviante, ar fi avut un mai mare succes, apropiind-se serios de capodopera, in opinia mea, „The Girl Next Door”.

Daca la inceput actingul da impresia de lipsa evidenta de talent, pana la final personajele evolueaza si obliga actorii la a isi lua rolul in serios, rezultatul fiind un joc decent al acestora. La asta se adauga o coloana sonora reusita, iar filmul sfarseste prin a lasa o impresie pozitiva. Dealtfel, este foarte bine cotat de catre pretentiosul Rotten Tomatoes, 6.7 si 75% opini favorabile, in timp ce IMDB il prezinta ca un horror decent (6.1).

Un horror care desi debuteaza confuz, ca sa nu zic dezamagitor, reuseste in final sa ofere o experienta serioasa amatorilor de gen. Mult mai slab decat „TGND” si mult peste „The Offspring”.

Publicitate

8 răspunsuri

 1. Ginger cand mai vezi ?

  http://postimage.org/image/9imcoysch/

 2. http://www.imdb.com/title/tt1568911/

  Simpatic film 🙂

  • da? … o sa il vad si eu. stiu ca a concurat chiar pentru Oscar.

   • Mi s-a parut misto si atmosfera filmului.. vremurile alea gen 😀

   • e cu WWI? sau WWII? … am vazut , recent, un film croat de razboi , „Josef” … mi s-a parut senzational.

   • e unu

   • aha. o sa ma bag, deja esti al doilea sau al treilea care il lauda. fintre cunoscuti 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: