Ushakov Island

Ushakov Island , Остров Ушакова in rusa, este o insula izolata situate in Oceanul Arctic, la jumatatea distantei dintre Franz Josef Land (subiectul unui post pe acest blog) si Severnaya Zemlya., la extremitatea nordiaca a Marii Kara.

Dezolanta insula este totalmente pustie fiind afectata de puternice furtuni arctice, fiind foarte apropae de limita ghetii permanente. Are o suprafata de 328 Km patrati.Aproape jumatate din suprafata sa este acoperita de ghetari. Altitudinea maxima atinge 294 metri. Cel mai apropiat pamant este o alta insula singuratica, Vize, aflata la 140 Km catre Sud. Marea din jur ingheta in timpul iernii si ramane intesata de sloiuri chiar si in timpul scurtei veri nordice.

Ushakov este singurul loc de la nivelul marii, din intreaga emisfera Nordica, ce nu a inregistrat temperaturi mai mari de 10 grade Celsius.

credits : Maria Gavrilo

Deasemenea, Ushakov a ramas mult timp ultima bucata de pamant nedescoperita din Oceanul Arctic Sovietic. A fost descoperita finalmente in 1935, cu ocazia unor operatiuni de cercatare ale ghetei si ale marii realizate de catre cercetatorul rus G. Alekseevich Ushakov, aflat la bordul unui spargator de gheata.

sursa imagine : aici

Pe Ushakov exista o statie meteorologica, infiintata in 1954. Insula face parte din regiunea rusa Krasnoyarsk Krai.

sursa imagini & info : wikipedia, aici, wikimedia

Publicitate

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: