The Ward

Legendarul John Carpenter nu a prea „miscat” in actualul mileniu astfel ca un film purtand semnatura sa, lansat in 2010, are darul de a starni curiozitate. Curiozitate rasplatita doar partial, pentru ca ultima realizare a americanului nu se ridica la nivelul ilustrelor sale creatii, din anii ’70 si ’80.

„The Ward” poarta clar marca JC, mai ales ca este gandit si filmat strict ca un film al anilor ’80, dincolo de faptul ca actiunea este plasata candva in deceniul 7 al secolului trecut. Fara a fi sangeros, filmul se bazeaza pe fiorii produsi cu ingredientle „de prin casa”, parand a fi refractar la progresul tehnologiei, CGI-ul stralucind prin absenta. Este un thriller/horror stilat care aduce un omagiu horror-ului din perioada VHS.

Cu un castig care se bazeaza pe un nucleu de actrite in ascensiune, filmul nu are un afis menit sa garanteze un suvoi de venituri. Poate cu exceptia semnaturii principale. Actrita principala, Amber Heard este insa un nume de care s-a auzit din ce in ce mai des, ea reusind sa atraga macar privirile daca nu si atentia in „Zombieland” si „Drive Angry„. Altfel, atat Heard (cam ciudata vocea sa), cat si colegele sale, dar si restul actorilor implicati, joaca onest reusind sa ofere o experienta decenta. Gasca asta aduce aminte, pe undeva, de concentratia stelara de valori din „Girl Interrupted”. Ar mai fi de remarcat coloana sonora, extrem de potrivita, mai ales in debutul filmului.

Laudele s-ar termina aici. „The Ward” este un film care propune un scenariu destul de anost, tipul”been there, done that”, doar ca impachetat corect si livrat cu imprimeul unei legende. Nu este cu nimic spectaculos, si chiar daca ofera un final nu chiar previzibnil, totusi nu produce cine stie ce surpriza.

IMDB ii da o nota acceptabila pentru un horror (6,1), departe insa de asteptarile unui comeback spectaculos al unei legende de anvergura lui Carpenter. Ma rog, o mare parte dintre filmele sale, chiar din perioada de glorie, se invart in jurul cotatiei „sase”, asa ca n-ar fi cine stie ce surpriza. 46% freshness pe Rotten Tomatoes.

Un film decent, pentru fanii horror, fara a avea garantia ca va placea. Insa, musai un „must see” pentru fanii lui Carpenter.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: