Inbred

 

Am mai intalnit de multe ori tema societatii izolate, in care endogamia atinge aspecte paroxistice. Horror-ul britanic nu este strain de asta si, acum ceva timp am vazut un film irlandez, o variatiune a legendei horror „Pet Sematary”. Nu imi amintesc, acum,titlul acestuia. Deasemenea, ideea am intalnit-o si in cateva filme australiene de profil, peisajul fiind indepartata Tasmanie. In general, filmele care pleaca de la subiectul endogamiei au parte de materie prima de calitate (dpdv al genului horror), iar atunci cand regizorul isi da silinta, poate iesi ceva bun.

„Inbred” este un film socant si, in aceeasi masura, extrem de bine realizat. Destul de rar, cinematografia horror pune in acelasi loc un acting reusit, o atmosfera excelent realizata si o coloana sonora impecabil aleasa,. „Inbreed” reuseste si, privind filmul, esti invaluit intr-o atmosfera care te infoara. Personaje creepy, in toata putearea cuvantului , cel putin unul, interpretat impecabil de catre Seamus O’Neill, aducand aminte de iconicul Captain Spaulding al lui Sid Haig.

„Inbreed” este un film grotesc. Bolnav. Un film la carui scenariu nu are nici un fel de mila, ambele parti beligerante avand parte de pierderi. Trebuie sa evoc, inca o data, coloana sonora, obsedanta si prevestitoare de rau. Nu ma asteptam sa fie atat de bun, din perspectiva fanului horror, avand in vedere cotatia de 5,3 de pe IMDB. Insa, din doua, una : ori IMDB il subevaluaza in mod evident, ori trebuie sa reconsider plaja de cotatii in care un film horror poate fi luat in seama. Pentru ca „Inbred” este un horror bun de tot, un film care aduce „Wron Turn” la un nivel mult mai credibil, mai grotesc si, in acelasi timp, mult mai credibil. Palpabil. Verosimil. Totul, intr-o carcasa nu atat de spectaculoasa incat sa devind un succes box office, insa indeajuns de valoroasa pentru ca filmul regizat de Alex Chandon sa aspire la statulul de film cult.

Sick movie. Sick …

Cinefilia : Melania, Marian, Adina, Jovi, Piratul Cinefil, Angela, Teo, Radu

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: