Escape Plan

ep

Lasand la o parte premisa deloc incurajatoare a unei formule ce propunea doi „mosi” incapabili a se debarasa de cliseele care, mai mult sau mai putin, le-au jalonat cariera, „Escape Plan” este un film bun. Mai mult, o revelatie. Pentru ca, intr-o mare de filme ale genului care nu spun nimic in afara dezmatului vizual, acest film are ceva. Are o idee. Buna. Cre, in ceea ce ma priveste, a oferit doua rasturnari de situatie pe care nu le-am intuit. Indeajuns pentru a balansa doza de previzibil inerenta unui film cu oricare dintre cei doi protagonisti ai „EP” pe afis.

Arnie, iar Sly cu atat mai mult, nu rezista atractiei unor scene action. Scene care le ieseau mult mai bine cu 20 de ani in urma. Dar, ma rog, probabil ca am fi lipsit lipsa acestora iar filmul ar fi fost straniu, precum productiile englezesti in care Statham nu isi incordeaza muschii.

Distributie solida, in afara statuilor genului action putand remarca nume repsectate precum Sam Neill, Jim Caviezel sau Vincent D’Onofrio. Si o preferinta personala, Vinnie Jones, din motive evidente 🙂  (pe considerentul asta, o sa il simpatizez si pe Messi, daca va juca vreodata in Premier League). Si o mentiune pentru „cincizecidecenti”. Reuseste sa nu deranjeze. Macar pentru asta ar merita o nominalizare la „Zmeura”. Ar fi varful carierei sale …

„Escape Plan” nu este un film care sa dezbata subiecte existentiale, insa este un film bun. Pentru scenariul bine pus la punct, destul de lucrat, ceea ce a transformat filmul intr-o investitie sigura, spre deosebire seria de proiecte care promiteau dar care lasau mult de dorit in ceea ce priveste evolutia povestii. Nu mai dau exemple … Sunt convins ca oricine a simtit acel gust amar, pe culoarul de intoarcere catre … mall.

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: