The Company Men

Imposibil de realizat un film mai actual, care sa reflecte mai clar decat atat situatia upper middle class, decat acest film.  Spune incomparabil mai multe lucruri despre efectele crizei actuale asupra oamenilor si a vietii lor decat „Wall Street: Money Never Sleeps”.

Este o poveste despre cei care te dau afara ACUM si despre felul in care le este schimbata chiar si lor viata. Este vorba despre prabusirea lumii din jurul tau, o lume formata din iluzii intretinute cu bani imaginari. Un castel de nisip care s-a naruit si intre ale carui ruine trebuie sa te descurci.

Oricare dintre noi poate fi unul dintre personajele din acest fil. Dintr-o tabara sau alta si, evident, pentru majoritatea dintre noi trebuie facuta o ajustare de vreo trei sau patru zerouri, in ceea ce priveste aspectul financiar.

Distributia filmului este stelara (Aflleck, Lee Jones, Maria Bello,Costner, Chris Cooper)  iar interpretarea actorilor se ridica la nivelul asteptat, in ciuda notei nedrept de mici de pe IMDB. Rotten Tomatoes pare a fi mai corect cu un film care raspunde multor dintre intrebarile care ne chinuiesc in prezent. Un film care poate deveni material de studiu la orice team building.

Pacat ca in viata reala, pentru unii problemele sfarsesc altfel decat in acest film. Finalul este singurul care deviaza de la realismul impus de scenarist. Insa, in perioada de criza, optimismul poate fi folositor … Film excelent.

11 răspunsuri

 1. Interesant subiect. „In America, va dam vietile noastre pentru slujbele voastre. E timpul sa le luam inapoi”. E un subiect actual, al crizei economice mondiale. Nu il regasesc insa transpus in viata sociala din Romania.

  • pai …

   a merge la slujba si a nu sti daca ai loc de munca …
   a sta si a astepta , nestiind cine va fi concediat …
   a ramane fara job si a fi in imposibilitatea de a plati ipoteca …
   esti angajat HR, ai de dat afara , pe cine alegi ?
   nu poti accepta job-uri sub ceea ce ai fost obisnuit … astfel ca astepti in van
   trimiti sute de CV-uri si nimic nu se intampla
   ai o varsta si piata muncii te ucide, pentru ca i fiecare an ies din facultati mii de absolventi fara copii fara credite care muncesc pe mai nimic …

   etc etc etc …

   chestii abordate de film si pe car le vad injurul meu, sau mult mai grav … le simt …

   ps. daca ai stii cat de mult as fi vrut sa iti dau dreptate, fir-ar sa fie ! 🙂

 2. Cum n-am mai vazut de mult un horror. M-am pus pe search..

  Am gasit astea:
  http://www.imdb.com/title/tt0816436/
  http://www.imdb.com/title/tt0280609/
  http://www.imdb.com/title/tt0129332/

  Sper sa-mi placa macar 1 :mrgreen:

  • Ravenous este bun de tot. sau cel putin asta am spus cand l-am vazut … back in VHS era 🙂 …

   Black Water este un film australian decent, desi cam static. cum eu am o slabiciune catre filmele care se petrec in outback-ul australian, mi-a placut …

   al treilea nu il stiu …

   • Nu stii.. dar are nota Big :mrgreen: si cam asta doream sa gasesc 😀

 3. acum ma pregatesc de vizionare. revin cu un comment 🙂

  • e bun , o sa vezi !

 4. foarte bun. Chiar daca nu se potriveste in totalitate cu viata de la noi, mi-a placut faptul ca un om la 60 de ani se gandeste la cariera nu la pensie cum fac multi de la noi, inca de pe la 55 de ani. Ben e acceptabil iar Tommy Lee e la fel ca intotdeauna (grozav).

  • da, TLJ este marele star al filmului … profesionist desavarsit …

 5. @Lusio : am vazut cu ceva timp in urma un film britanic, care se petrecea in Scotia, si avea un subiect similar … realizat cam in genul Severance … s-ar putea sa fie ala dar nu prea mai stiu amanunte … cred ca incerc sa dau si eu de el …

 6. […] film despre problemele finaciare ale americanilor ce fac parte din „upper midle class” (merci Klausen de cuvinte). Mi-a plăcut această călătorie prin viaţa privată a unor oameni care s-au […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: